Nieuwe iPhones: betere behuizing en doelgerichter

Door: Niels van der Helm Niels van der Helm | 11 augustus 2015 13:13

iPhone

Er zijn sterke aanwijzingen dat de behuizing van de nieuwe iPhone 6S een stuk steviger zal worden dan die van de iPhone 6. Daarnaast zijn er ook meer details bekend over de Force Touch besturing van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus.

Dat meldt Lewis Hilsenteger. Het nieuwe toestel van Apple lijkt op het oog dezelfde afmetingen te hebben als de iPhone 6, maar niets is minder waar. Het toestel is iets langer en breder en de behuizing van de nieuwe smartphone is 0,76 millimeter dikker dan zijn voorganger. Vooral de zwakke plekken zijn aangepakt om een tweede 'bendgate' te voorkomen. Lees ook: iPhone 6s en 6s Plus: Dit is wat we weten.

Doelgerichter met Force Touch

Naast de afmetingen van de iPhone 6S komen er ook steeds meer details naar buiten over de Force Touch besturing. Deze techniek moet er voor zorgen dat sommige stappen overgeslagen kunnen worden bij de besturing van iPhone. Een insider heeft informatie vrijgegeven over de mogelijkheden met Force Touch op de iPhone. Zo kan in de kaarten-app een directe route weergegeven worden naar jouw eindpunt wanneer je daar harder op drukt. Momenteel moet je hier standaard de Locatievoorziening aan voor hebben staan. Dat is bij de nieuwe iPhones niet meer nodig.

De Force Touch-besturing heeft ook voordelen voor Apple Music. Wanneer je harder op een nummer drukt kun je die bijvoorbeeld in een afspeellijst plaatsen. Op dit moment moet je nog op de rode balletjes aan het einde van de regel drukken om het menu te openen. Onderaan dit bericht zie je een filmpje waarin te zien is hoe Force Touch mogelijk zal werken voor het instellen van bluetooth.

Op 9 september zal er waarschijnlijk meer duidelijkheid komen, want dan zullen de iPhones waarschijnlijk aangekondigd worden.

[youtube]CEMmnsU5fC8[/youtube]

0 Reactie(s) op: Nieuwe iPhones: betere behuizing en doelgerichter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.