Nieuwe berichten opvolger iPhone SE

Door: Lub Snoek | 23 november 2017 10:55

iPhone SE
Nieuws

Nieuwe berichten uit China spreken over de opvolger van de iPhone SE. De goedkopere iPhone zal begin 2018 op de markt komen.

Dat meldt het Chinese Economic Daily News. In augustus van dit jaar werd al een nieuwe Wistron-fabriek in India geopend, waarvan men vermoedde dat deze voornamelijk goedkopere en oudere iPhones zou produceren zoals de iPhone SE en iPhone 6.

Nieuwe markten

Chinese nieuwsmedia bevestigen deze eerdere vermoedens. Volgens Economic Daily News wil Apple met de iPhone SE 2 opkomende markten bestormen met een goedkoper model. Dankzij merken als Oppo, Honor en Xiaomi loopt het marktaandeel van Apple de laatste jaren in Azië sterk terug - de gemiddelde smartphone in India kost minder dan 250 dollar.

Apple zette bewust een nieuwe fabriek neer in India. Niet alleen moeten winkels in India 30% van hun voorraad uit India zelf halen, ook kunnen iPhones uit de desbetreffende fabriek goedkoper in het land van herkomst worden verkocht.

Verwacht wordt dat de nieuwe iPhone SE 2 vanaf begin 2018 verkrijgbaar zal zijn. De prijs begint bij ongeveer 412 euro, wat iets duurder is dan de huidige iPhone SE.

Wordt de iPhone SE 2 weer een kloon van de iPhone 5S?

Specificaties

Of die hogere prijs ook betere specificaties met zich meebrengt is onbekend. Het is dan ook niet duidelijk of de iPhone SE 2 weer een cosmetische kopie wordt van de iPhone 5S.

Dit jaar kreeg de iPhone SE geen volledige upgrade, maar wel meer opslag. Het instapmodel kreeg 32GB aan opslag in plaats van 16GB en het model met meer opslag kreeg 128GB in plaats van 64GB. Verwacht wordt dat de iPhone SE 2 dezelfde opslagmogelijkheden krijgt.

Belangrijk

Waarschijnlijk krijgt de iPhone SE 2 geen Face ID of de mogelijkheid om draadloos op te laden zoals de nieuwste modellen van Apple. Dat maakt de nieuwste iPhone van Apple echter niet minder belangrijk. India is een razendsnel opkomende markt, maar de gemiddelde smartphone kost daar minder dan 250 dollar. De smartphones van Apple zijn doorgaans 3 tot 4 keer zo duur, waardoor het voor het techbedrijf uit Cupertino lastig is om voet aan de grond te krijgen in India.

In landen als India zijn oudere iPhone-modellen doorgaans populairder dan het nieuwste model, simpelweg omdat een iPhone in dergelijke landen peperduur is. Met de komst van de iPhone SE boorde Apple vooral in die landen een nieuwe markt aan door een goedkoper toestel aan te bieden. Ten tijde van de release van de iPhone SE in 2016 was de iPhone 6 - een toestel uit 2014 - de populairste iPhone in India.

0 Reactie(s) op: Nieuwe berichten opvolger iPhone SE

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.