Nieuw iOS 11 niet beschikbaar voor iPhone 5c

Door: Lub Snoek | 06 juni 2017 10:42

Nieuws

Apple heeft tijdens WWDC17 een nieuw iOS gepresenteerd en zoals bijna ieder jaar is de update niet voor ieder mobiel Apple-product weggelegd. Dit jaar is de beurt aan de iPad 4 en iPhone 5 uit 2012 en iPhone 5c uit 2013.

iPhone 5C

Deze iPhones en iPad zijn een stuk trager dan latere iOS-producten. Dit is niet zozeer een kwestie van werkgeheugen of opslag; het probleem zit 'm in de verouderde processor.

De iPad 4 en iPhone 5 en 5c hebben nog een 32-bits processor. Bij de iPhone is dit de Apple A6-chip en bij de iPad is het de A6X-chip. Sinds de iPhone 5s is Apple volledig overgestapt op apparaten met een 64-bits prcoessor, al konden de oudere apparaten nog wel de nieuwste iOS draaien.

Met iOS 11 wil Apple definitief de stap maken naar een 64 bits-ecosysteem en schrapt dan ook deze oudere producten uit de lijst van ondersteunde apparaten.

iOS 11

Het nieuwste besturingssysteem van Apple is eind dit jaar beschikbaar voor de volgende apparaten:

  • De iPhone 5s, 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, SE, 7 en 7 Plus.
  • De iPad Air en iPad Air 2, de iPad mini 2, 3 en 4, de vijfde generatie iPads en alle iPad Pro-modellen.
  • De zesde generatie iPod Touch.

Oudere apps

Apparaten die iOS 11 installeren, kunnen ook niet meer apps draaien die alleen geoptimaliseerd zijn voor 32-bits processors. Apple liet eerder al weten dat bijna 200.000 apps in de App Store onbruikbaar zullen zijn op het nieuwe 64-bits iOS.

0 Reactie(s) op: Nieuw iOS 11 niet beschikbaar voor iPhone 5c

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.