'Niet storen' instellen voor bepaalde contacten

Door: chwhynny-overbeeke | 15 december 2016 07:53

Hands-on

In iOS 10 kun je 'niet storen' instellen voor specifieke contacten. Hier laten we zien hoe je dit kunt doen.

Met de 'niet storen'-functie kun je ervoor zorgen dat je iPhone op bepaalde uren geen geluid maakt wanneer er een bericht of oproep binnenkomt, en je kunt bepaalde oproepen blokkeren.

Binnen 3 minuten

'Niet storen' kan op de reguliere manier worden ingeschakeld via Instellingen > Niet storen. Je kunt de functie dan direct inschakelen door op Handmatig te drukken, of je kunt een tijdstip inplannen zodat je op bepaalde momenten niet gestoord kunt worden.

Je kunt er ook voor kiezen om oproepen wel toe te staan als een bepaald iemand je binnen de 3 minuten meerdere keren probeert te bellen.

Het is tevens mogelijk om alleen bepaalde groepen contacten of favorieten toe te staan gedurende deze periodes, zodat bijvoorbeeld alleen mensen van het werk of je familieleden je midden in de nacht wakker kunnen bellen.

Meldingen van specifieke contacten blokkeren

Vanaf iOS 10 is het ook mogelijk om meldingen van berichten van bepaalde contacten tijdelijk te blokkeren. Dit is bijvoorbeeld handig als een bepaalde kennis je constant probeert te sms'en terwijl je aan het werk bent, of als je gewoon even geen zin hebt in je zeurende partner.

Het blokkeren van meldingen van bepaalde individuen met de 'niet storen' functie gaat niet via de Instellingen, maar vanuit de Berichten app. Ga naar de conversatie die je wilt dempen en druk rechtsbovenaan op de i. Zet vervolgens de schakelaar bij Niet storen op groen.

Voortaan krijg je geen meldingen meer wanneer deze persoon je probeert te contacteren.

0 Reactie(s) op: 'Niet storen' instellen voor bepaalde contacten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.