'Muziekdienst Apple kost 10 dollar per maand'

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 02 juni 2015 10:28

iPhone

De nieuwe muziekdienst van Apple gaat 10 dollar per maand kosten en zal uitgebracht worden naast de Beats Music-dienst. Waarschijnlijk wordt de dienst volgende week aangekondigd op de Worldwide Developers Conference (WWDC).

Er gaan al langer geruchten rond over de muziekdienst van Apple maar bronnen melden nu aan The Wall Street Journal dat de muziekdienst volgende week wordt aangekondigd op de WWDC. Daarnaast melden de bronnen dat een abonnement op de dienst 10 dollar per maand gaat kosten. Ondanks dat de muziekdienst er aan komt zal ook de Beats Music-dienst voorlopig blijven bestaan, al zou het wel zo kunnen zijn dat gebruikers in de toekomst zullen moeten overstappen.

Apple biedt wellicht ook gratis content

Dat een abonnement 10 dollar in de maand gaat kosten betekent niet direct dat er niets gratis is in de muziekdienst. Het zou kunnen dat Apple een proefperiode gaat aanbieden en dat platenlabels nummers voor een korte periode gratis aan mogen bieden. Andere geruchten rond de muziekdienst melden dat Apple ook bezig is om artiesten als Drake, David Guetta en Pharrell Williams als gast-dj te strikken voor de streaming muziekdienst of de verbeterde versie van iTunes Radio.

Eerder meldden we al dat de muziekdienst aangekondigd zou worden zonder de nodige licenties. Het lijkt er nu inderdaad op dat Apple het in ieder geval zonder de licenties van de drie grootste platenlabels Universal Music, Sony Music en Warner Music moet doen, dat meldt the Wall Street Journal.

0 Reactie(s) op: 'Muziekdienst Apple kost 10 dollar per maand'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.