Hoeveel data verbruiken mijn iPhone-apps?

Door: chwhynny-overbeeke | 27 april 2017 07:51

How To

Als je je dataverbruik een beetje in de hand wilt houden, is het een goed idee om te kijken welke apps de meeste mobiele data verbruiken. Op die manier kun je beter bepalen of je datapakket wel volstaat. Hier laten we je zien hoe je kunt checken hoeveel data je verschillende apps gebruiken, en hoe je dat kunt beperken.

Tegenwoordig maken steeds meer apps veelvuldig gebruik van je internetverbinding. Als je een wifi-verbinding hebt is dat niet zo erg, maar als ze gebruik gaan maken van je mobiele data, moet je opletten dat je je datalimiet niet overschrijdt om hoge kosten of ongemak te voorkomen.

Mobiel dataverbruik controleren

Ga op je iPhone naar Instellingen > Mobiel netwerk. Je krijgt dan een lange lijst te zien met alle apps die op je iPhone staan, samen met hun dataverbruik in KB, MB, of GB. Dit verbruik wordt berekend over een bepaalde periode. Deze periode kun je bekijken door geheel omlaag te scrollen. Druk op Stel gegevens opnieuw in om de teller te resetten.

Naast elke app staat tevens een schakelaar, die je op grijs kunt zetten om ervoor te zorgen dat deze app geen gebruik meer kan maken van je mobiele data. Dat is bijvoorbeeld handig als je ergens heen gaat waar geen wifi beschikbaar is en je niet ongemerkt veel mobiele data wilt verbruiken.

Hoeveel data
Hoeveel data

iOS- en systeemapplicaties

In de lijst met apps ontbreken ingebakken iOS-apps en andere systeem-gerelateerde apps en functies die gebruik kunnen maken van mobiele data. Het verbuik van deze apps en functies kun je bekijken door in de lijst onderaan in de lijst op Systeem te drukken. De informatie over het verbruik van deze items wordt ook gereset als je de gegevens opnieuw instelt.

0 Reactie(s) op: Hoeveel data verbruiken mijn iPhone-apps?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.