Misfit Phase - Horloge met een extraatje

Door: Joris Peterse | 20 februari 2017 10:16

Review

Geen digitale schermen, dagelijks opladen of besturing via een draairing of touchscreen. De Misfit Phase oogt als een gewoon horloge, maar dan met een koppeling met je smartphone.

Misfit Phase

Prijs € 175,- (sportbandje), € 195,- (leren bandje)
Formaat 4,1 cm scherm
Gewicht 70 gram
OS iOS 8.2 (of hoger); Android 4.4 (of hoger)
Connectiviteit Bluetooth
Overig Waterdicht
Website https://misfit.com/misfit-phase
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Niet opladen
  • Waterdicht
  • Oogt als een echt horloge
  • Minpunten
  • Beperkte functionaliteit
  • Geen hartslagmeter
  • Dik

En met een gewoon horloge, bedoel ik ook echt zo’n apparaat met een glasplaat, wijzerplaat. Je hoeft de Misfit Phase niet op te laden, er zit een batterijtje in die je kunt verwisselen zodra hij leeg is. Volgens Misfit gaat de batterij zo’n half jaar mee. Daar moet ik het bedrijf maar op vertrouwen, aangezien de testperiode helaas niet zo lang is. Feit is wel dat je het horloge niet om de paar dagen op moet laden, zoals het hoort!

Het horloge heeft een metalen behuizing en een elgante ring rondom het scherm. Aan de zijkant tref je twee knoppen. Helaas is het horloge wel wat aan de dikke kant en daarmee iets minder geschikt voor kleinere polsjes. De uitvoering die wij te testen kregen had een fraai bruinlederen bandje en een elegante zwarte afwerking, die bovendien waterdicht is. In tegenstelling tot vele andere wearables die ik tot nu toe te testen kreeg is de Misfit Phase een horloge dat ik zonder probleem ook buiten testperiodes zou dragen.

Appjes

Maar de Misfit Phase is niet alleen een horloge. Via een bluetooth-verbinding koppel je de Phase aan je smartphone. De app geeft overzichtelijk weer welke gegevens verzameld worden. De nadruk ligt hier vooral op beweging, dus je activiteiten worden overzichtelijk weergegeven. Hoe intensief waren ze? Hoeveel stappen (en afstand) heb je gelopen? Hoe lang ben je precies actief geweest? Waarmee? Het wordt allemaal netjes weergegeven. Een hartslagmeter ontbreekt, dus zulke gegevens vind je niet in het overzicht. Wel tref je nog data over je slaap (als je het comfortabel vindt om met een horloge om te slapen, zelf vond ik het bijzonder onprettig) en kun je je eigen activiteitsprestaties vergelijken met die van vrienden. Overigens kunnen deze gegevens ook gedeeld worden met Google Fit of Apple Health, wat wel zo handig is.

Op zijn beurt kan het horloge trillen bij een ingesteld alarm, melding of als je te lang stilzit. Omdat de Phase geen schermpje heeft is het vaak alleen wat onduidelijk waarom je pols begint te trillen, waarna je alsnog je telefoon erbij pakt. Via de Misfit Link-app kun je de functionaliteit uitbreiden, zoals het bedienen van je muziek via de horlogeknopjes of het bedienen van de camera. Het is wel suf dat je hier een tweede app voor nodig hebt.

De apps van Misfit zien er verder fraai en overzichtelijk uit. Wel merkte ik dat het synchroniseren van gegevens tussen het horloge en de app niet altijd vloeiend ging. Pas wanneer ik de app opende zochten de apparaten contact met elkaar, waarna het een tijdje duurde voordat de gegevens gesynchroniseerd werden.

De Misfit Phase is wel wat aan de dikke kant.

Conclusie

Omdat de Misfit Phase oogt als een echt horloge, kun je er best mee gezien worden. Alleen is het hierdoor functioneel beperkter dan bijvoorbeeld een Android Wear-horloge of Apple Watch. Onmisbaar maakt het horloge zich dus niet. Een eigenschap die de Phase wél deelt met smartwatches.

0 Reactie(s) op: Misfit Phase - Horloge met een extraatje

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.