Met deze apps haal je alles uit je iPhone 6 en 6 Plus

Door: Martin Gijzemijter | 16 februari 2015 11:40

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Dat je nieuwe iPhone 6 of 6 Plus fantastisch is, dat hoeven we je niet te vertellen. Ze zijn groter en veel krachtiger. Maar welke apps maken ook écht optimaal gebruik van die nieuwe functies?

De iPhone 6 en 6 Plus zijn inmiddels alweer even op de markt en dat betekent dat app-ontwikkelaars genoeg tijd hebben gehad om de extra mogelijkheden van de twee nieuwe paradepaardjes van Apple te verkennen en hun apps daarop aan te passen. Sommige ontwikkelaars doen dat door de resolutie van hun apps te verhogen, maar er zijn er ook die verder gaan en apps maken die écht het beste uit je iPhone 6 (Plus) halen. Welke dat zijn, lees je hier.

Grafisch

De displays van de iPhone 6 en 6 Plus zijn niet alleen groter, er zit ook een aanzienlijk sterkere processor onder de motorkap. Dat betekent dat er flink meer grafisch geweld mogelijk is. Een zeer fraaie app om te laten zien waartoe die grafische processor van de iPhone 6-serie in staat is, is Epic Zen Garden. In deze app loop je door een prachtige tuin met bloemen, planten en uitgestrekte waterpartijen.

Een betoverende ervaring van beeld en geluid; je kunt het water bijna voelen wanneer je je vinger eroverheen veegt. Een andere app die de grafische kwaliteiten van de iPhone 6 (met name de Plus) goed laat zien, is Yahoo Weer. Wanneer je de app in landschapsmodus kantelt, worden er afbeeldingen weergegeven op de volledige 1080p resolutie. Heel nuttig is dat natuurlijk niet, maar het ziet er wel fantastisch uit. Tot slot, hij mag natuurlijk niet ontbreken: YouTube. Was de kwaliteit van YouTube-video's een paar jaar geleden nog dramatisch, tegenwoordig zijn ze bijna allemaal HD en daar profiteert je iPhone 6 van! En dan met name de 6 Plus, waar je dankzij de extra ruimte ook nog eens meer gerelateerde video's te zien krijgt. Maar ook het feit dat je (bij de 6 Plus) op een volledig 5,5 inch display haarscherp video kijkt, geeft je het gevoel dat de iPhone 6 en YouTube voor elkaar zijn gemaakt.

Met de HD foto's op de achtergrond in Yahoo Weather kun je goed zien wat je HD Retina-scherm kan.

Dat je bij de 6 Plus op een volledig 5,5inch-scherm haarscherp video kijkt, geeft je het gevoel dat de iPhone 6 en YouTube voor elkaar zijn gemaakt

Epic Zen Garden

Prijs Gratis

Omvang 232 MB

Score 5 / 5

Yahoo Weer

Prijs Gratis

Omvang 31 MB

Score 4 / 5

YouTube

Prijs Gratis

Omvang 20,4 MB

Score 5 / 5

YouTube en de iPhone 6 (en nog meer de iPhone 6 Plus) lijken voor elkaar gemaakt.

Games

Meer grafische kracht betekent natuurlijk ook dat bijvoorbeeld games veel meer van de telefoon kunnen vragen. Dat kunnen ze bovendien tonen op een groter scherm, waarbij je als speler óók nog eens profiteert van het feit dat je meer ruimte hebt voor de besturing met je vingers. Asphalt 8: Airborne heeft van vingers geen last, want de game bestuur je door je iPhone te kantelen. De gameserie staat al jaren bekend om z'n grafische kwaliteiten, maar op de iPhone 6 (en met name de 6 Plus) spat het spel van het scherm af op een duizelingwekkende resolutie, die je volledig kunt benutten omdat je vingers dus nooit in de weg zitten.

Geen enkele hapering, prachtige graphics en razendsnelle gameplay. Probeer dát maar eens met je 5s.

Wil je anderen (of jezelf) echt compleet van de sokken blazen, koop dan Modern Combat 5: Blackout. De game, die wat kwaliteit betreft niet onderdoet voor grote titels als Call of Duty, speelt fantastisch en heeft een zeer intuïtieve besturing. Dat is op de iPhone 5s natuurlijk ook het geval, maar de extra schermruimte die de iPhone 6 je biedt, zorgt ervoor dat je veel meer van het speelveld kunt zien en dus minder snel verrast wordt door tegenstanders die zich net onder je duim bevinden. Dat geldt in een overtreffende trap voor de iPhone 6. Op beide toestellen zijn de graphics subliem en hapert het spel geen seconde, iets dat ons op de 5s (af en toe) wel overkwam. Met dit soort games op je iPhone 6 mogen consolemakers als Sony en Microsoft zich écht zorgen gaan maken.

In combinatie met je iPhone 6 (Plus) mag deze game fabrikanten als Sony en Microsoft doen vrezen voor de toekomst.

Een spel dat ook gigantisch profiteert van de extra schermruimte op de iPhone 6 - beide modellen - is Plunder Pirates. Dit verslavende spel, waarin je een grote piratengemeenschap moet bouwen, biedt je dankzij de resolutie van de iPhone 6 (Plus) enorm veel detail, maar vooral ook de mogelijkheid om te scrollen en te bouwen zonder dat je direct de helft van het display bedekt met je vingers. Daarnaast spatten de felle kleuren, bijvoorbeeld van het water, van je scherm af.

Asphalt 8: Airborne

Prijs Gratis

Omvang 1,04 GB

Score 4 / 5

Modern Combat 5: Blackout

Prijs € 5,99

Omvang 694 MB

Score 4 / 5

Plunder Pirates

Prijs Gratis

Omvang 97,2 MB

Score 4 / 5

De heldere kleuren spatten van je HD Retina-display af - en geen 'vingers in de weg' zoals op je iPhone 5.

0 Reactie(s) op: Met deze apps haal je alles uit je iPhone 6 en 6 Plus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.