Meerdere Instagram-accounts aanmaken en toevoegen

Door: chwhynny-overbeeke | 18 februari 2017 08:02

How To

Heb je meerdere accounts op Instagram, bijvoorbeeld een persoonlijke en een werkgerelateerde? Het is mogelijk om meerdere Instagram-accounts aan te maken en aan de app toe te voegen, en vervolgens snel te switchen. Hier laten we zien hoe je dit kunt doen.

Instagram bestaat inmiddels meer dan zes jaar, maar het is pas sinds 2016 mogelijk om meerdere Instagram-accounts aan de app toe te voegen en te beheren zonder dat je eerst moet uitloggen en opnieuw moet inloggen met je andere account. Lees ook: Zo stuur je verdwijnende foto's op Instagram.

Accounts toevoegen

Je kunt de functie om meerdere Instagram-accounts te beheren inschakelen in de app. Hiervoor moet je in de Instellingen van de app zelf zoeken naar de optie Account toevoegen. Je kunt dan inloggen met maximaal vijf verschillende accounts.

Switchen tussen accounts

Je kunt tussen deze verschillende accounts switchen door naar je profielpagina te gaan en op de naam van je account te drukken. Je krijgt dan een overzicht van al je gelinkte accounts te zien. Je kunt het gewenste account selecteren door erop te drukken. Alles wat je vervolgens op Instagram zet wordt vanaf dat account geplaatst, totdat je weer een ander account kiest.

Om ervoor te zorgen dat je niet per ongeluk iets vanaf het verkeerde account uploadt, geeft Instagram een thumbnail van je profielfoto weer in de navigatiebalk.Je kunt tijdens het posten ook op die thumbnail drukken om van account te wisselen.

Problemen

Lukt het niet om meerdere accounts toe te voegen of zie je de optie niet staan? Verwijder de app dan van je apparaat en download en installeer deze opnieuw. Het probleem zal dan waarschijnlijk zijn opgelost.

0 Reactie(s) op: Meerdere Instagram-accounts aanmaken en toevoegen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.