Meerdere apps tegelijk verplaatsen in iOS 11

Door: Ronald Smit | 02 januari 2018 13:26

Verplaats meerdere apps tegelijk in iOS 11
How To

Met de komst van iOS 11 is het mogelijk om meerdere apps tegelijk te verplaatsen. Handig als je snel een stel nieuw geïnstalleerde apps in een map wilt organiseren bijvoorbeeld.

Normaal gesproken moet je app voor app naar een map verplaatsen in iOS. Met de komst van iOS 11 is het nu ook mogelijk om meerdere apps in één keer te verplaatsen. Houd daarvoor de eerste app die je wilt verplaatsen even ingedrukt tot het moment dat alle apps in beeld beginnen met wiebelen. Sleep nu de eerst aangeraakte app een klein stukje van z'n plek. Tik - terwijl je de eerste app nog steeds vasthoudt - op de andere apps die je wilt verplaatsen. Die verhuizen vervolgens allemaal naar de eerste app onder je vinger. De hele bundel is vervolgens te verplaatsen naar een map. Mocht je je bedenken, dan laat je de eerst geselecteerde app simpelweg los en alle net toegevoegde apps springen weer terug naar hun oorspronkelijke plek.

Apps in mappen

Het is ook mogelijk om apps die al in mappen staan toe te voegen aan de selectie. Tik daarvoor - nog altijd in 'wiebelmodus' op een map en selecteer een of meer daarin aanwezige apps. Ook die zie je nu verhuizen naar de nog altijd onder je vinger verzamelde app(s). Op deze manier kan je heel snel apps ordenen zonder fanatiek heen en weer te schuiven tussen homescreens. Het is sowieso overigens een uitstekend idee om zoveel mogelijk gebruik te maken van 'thematische' mappen binnen iOS. Een map maken is een eitje. Sleep één app in wiebelmodus op een andere en samen vormen ze een nieuwe map. Standaard verzint iOS een vaak verrassend toepasselijke mapnaam. Mocht je toch liever iets anders willen, dan tik je - nog altijd in wiebelmodus - op de net gemaakte map en wijzig je de naam in de titelbalk.

1 Reactie(s) op: Meerdere apps tegelijk verplaatsen in iOS 11

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 3 januari 2018 08:44 robi
    Ik vond heel handig om in iTunes te kunnen schuiven met apps en de hele app overzicht. Jammer dat ze dat weggehaald hebben. Er zijn veel, vooral oudere mensen, die het zeer moeilijk vinden om op de iPhone zelf te schuiven. Hopelijk geeft Apple die functie terug of iemand maakt een app om apps op de computer met de muis te kunnen bewerken (ideetje?).
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.