Maak je smartphone klaar voor de vakantie

Door: Richard Veenstra | 19 juli 2017 13:11

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Tip 06: Reizen

Tip 06 Download een gebied voor offline gebruik in Google Maps.

Onderweg wil je natuurlijk hotels of campings kunnen boeken of een al gemaakte boeking in kunnen zien. Goede hotel-apps zijn er in overvloed, bekende voorbeelden zijn Hotels.com, Expedia of Trivago. De laatste tijd is Airbnb is ook enorm populair. Met die app kun je direct met de verhuurder communiceren. Heb je nog geen overnachting geboekt, dan kun je dit gemakkelijk vanuit de app doen. Nieuw in Airbnb is bovendien dat je ervaringen kunt boeken. Dit zijn tours van lokale bewoners in hun stad/omgeving. Denk hierbij aan een privé-fietstocht van twee uur door San Francisco, een bezoek aan een martial arts-training in Londen of een kookcursus in Frankrijk. Ben je op zoek naar een bed & breakfast voor een vakantie in eigen land, download dan de app B&B NL. Campings vind je met de campinggids-app van de ANWB.

Ga je wat verder weg op vakantie, dan is het handig om een reisgids bij je te hebben. In combinatie met zo’n papieren reisgieds is TripAdvisor van toegevoegde waarde als je op basis van je locatie snel een restaurant of bezienswaardigheid wilt vinden. Ook de app Guides by Lonely Planet kan een goede digitale aanvulling op de papieren versie zijn. Er staan veel steden in en je kunt meteen op een kaart zien waar bezienswaardigheden, cafés en hotels zich bevinden. Je kunt zelfs een offline kaart van de stad downloaden als je op Tap to download offline map tikt. Wist je dat je in Google Maps trouwens ook een offline map kunt downloaden? Tik in de app op de drie streepjes en kies voor Offline gebieden. Tik op Aangepast gebied en pas het gebied aan dat je offline beschikbaar wilt hebben. Sluit af door op Downloaden te tikken.

Tip 07: Foto’s

Heden ten dage is het niet meer noodzakelijk een echte fotocamera mee op vakantie te nemen. Zeker wanneer je een moderne smartphone hebt, heb je waarschijnlijk al een erg goede camera bij je. Zorg er dan wel voor dat je genoeg ruimte op je smartphone vrij hebt en dat je af en toe een kopie van je foto’s maakt zodra je een wifi-verbinding hebt, bijvoorbeeld met de functie Camera Upload van Dropbox. Meld je aan voor een gratis account en je krijgt 2 gigabyte gratis ruimte. In de app tik je op Recent en vervolgens op het tandwiel. Selecteer Camera Uploads en zet de schuif achter Camera-uploads aan. Als je nu een foto neemt met je camera, zal de foto automatisch naar je Dropbox-map worden gekopieerd als je smartphone een wifi-verbinding heeft. Als je ook video’s wilt kopiëren, zet dan ook de schuif achter Video’s uploaden aan. Google kan overigens automatisch foto’s kopiëren naar Google Foto’s en Apple kan gemaakte foto’s opslaan op iCloud.

Vind je je eigen fotografische kwaliteiten niet altijd goed genoeg, dan kan Aviary Photo Editor je wel een handje helpen. Dit is één van de beste gratis bewerkings-apps en heeft ook een aantal filters aan boord. Postagram Postcards is een leuke app waarmee je foto’s als echte ansichtkaarten kunt laten versturen. Alle apps zijn voor zowel iOS als Android beschikbaar.

Tip 07 Sla foto’s automatisch op in je Dropbox-account met de Camera Uploads-optie.
Postagram is een leuke app waarmee je foto’s als echte ansichtkaarten kunt laten versturen

Tijdens je vakantie

Tip 08: Stedentrip

Als je in je vakantie een stad bezoekt, ga je waarschijnlijk gebruikmaken van het openbaar vervoer. Ouderwets met een metrokaart lopen heeft natuurlijk een nostalgische waarde, maar handiger is om een app te installeren waar je je trips het beste mee kunt plannen. Citymapper is een erg goede app om snelle verbindingen te zoeken, de app is in 31 steden beschikbaar, waaronder Berlijn, Londen, Brussel, Parijs en Rome. Tik op Ik wil ergens heen en typ je bestemming in. Je vindt stations maar ook bezienswaardigheden, een zoekterm als Brandenburger Tor of Manneken Pis brengt je snel naar je bestemming. Tik op de groene pijl en je ziet hoelang je erover doet met het openbaar vervoer, met de fiets of lopend. Als je voor openbaar vervoer kiest, zie je op de kaart precies welke stations je route aandoet. Tik je op GO, dan krijg je stap-voor-stap-navigatie. Wil je weten wat leuke evenementen zijn in de stad die je bezoekt, installeer dan de app Eventbrite of kijk op de website. Onder Vind je volgende ervaring typ je de stad in en kies je voor Zoeken. Klik rechts op Datum om alle evenementen van vandaag en de volgende dagen te zien.

Tijdens je reis kun je nu vanuit de app een foto nemen of reisverslag schrijven

Tip 09: Polarsteps

Tip 09 Met Polarsteps kun je tijdens je vakantie je reis heel precies bijhouden.

Een leuke app om je reis tijdens je vakantie bij te houden, is Polarsteps. De app is voor Android en iOS te downloaden en kost niets. Zodra je de app hebt geïnstalleerd, meld je je aan met je Facebook-account of met je e-mailadres. De app werkt het beste als het je locatie weet, dus tik op Enable location services als de app hierom vraagt. Geef een profielnaam op en tik op Done! om de registratie af te sluiten. Om een nieuwe reis toe te voegen, tik je op Add a trip. Geef een naam op en eventueel een start- en einddatum. Als je het schuifje achter Travel tracker aan laat staan, volgt de app je locatie. Ben je een dag ergens geweest waar je geen verbinding met internet had, dan raadt de app waar je je hebt bevonden. Op die manier kan het een aardig beeld maken van jouw route. Je kunt nog veel meer met de app, waaronder het bijhouden van een blog.

Tip 10: Vertalen

In je vakantie hoop je dat je je kunt redden met Engels, maar niet in alle landen spreken ze die wereldtaal even goed. Voor dit soort onvoorziene omstandigheden is het handig om een vertaal-app bij je te hebben. De app Google Translate is natuurlijk prima voor het vertalen van kleine zinnetjes of woordjes, maar een betere hulp is de app SayHi Translate. Helaas is deze app alleen voor iOS beschikbaar, maar voor Android is er een soortgelijke app met de naam Voice Translator Free. Installeer niet de Say Hi-app uit de Google Play Store, dit is een dating-app en heeft niets met vertalen te maken. In SayHi kies je een bron- en doeltaal door bovenin de twee talen te kiezen. Onderin worden deze talen nu ook weergegeven: de brontaal is blauw en de doeltaal is groen. Tik op de brontaal (in ons geval Nederlands) en spreek gearticuleerd je vraag uit na de piep. De vraag wordt meteen in de doeltaal vertaald en op het scherm van je iPhone weergegeven. Handig is bovendien dat de app de vraag meteen in de doeltaal uitspreekt. Je gesprekspartner kan hetzelfde doen door op de groene knop te tikken en te wachten op de piep. De vertalingen zijn niet altijd helemaal correct, maar je kunt op deze manier prima een gesprek met een voorbijganger of campingeigenaar houden.

Tip 10 De vertalingen zijn niet helemaal perfect, maar SayHi kun je prima gebruiken om een simpel gesprek te voeren.

0 Reactie(s) op: Maak je smartphone klaar voor de vakantie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.