Laatste bèta iOS 11 nu beschikbaar

Door: Lub Snoek | 14 september 2017 12:07

Nieuws

Apple heeft na de Keynote van 12 september de Golden Master van iOS 11 beschikbaar gesteld. Dit is de laatste bèta voor de officiële release en bevat vrijwel geen bugs.

Tijdens de Keynote meldde Tim Cook dat gebruikers vanaf 19 september iOS 11 kunnen downloaden. Als je daar niet op wil wachten kun je nu alvast de laatste bèta van het iOS 11 downloaden die vrijwel gelijk is aan de officiële release-versie. De publieke bèta was in september van dit jaar al beschikbaar, maar zat toentertijd nog vol bugs.

Bèta-programma

Om iOS 11 nu al te downloaden, moet je je eerst inschrijven op de website van het Apple Beta Software Program, dit doe je met je iCloud-account. Nadat je bent ingelogd kun je de bèta's van macOS, iOS en tvOS downloaden. Je moet hiervoor wel de pagina bezoeken via het apparaat waarop je de bèta wil installeren, dus voor iOS 11 moet je de pagina bezoeken met je iPhone of iPad.

Nadat je de software hebt gedownload, verschijnt de bèta bij Instellingen - Algemeen - Software-update. Hier kun je de bèta installeren zoals je gewoonlijk een nieuwe versie van iOS installeert. Nadat het toestel opnieuw is opgestart, is iOS 11 geïnstalleerd en kun je al wennen aan deze nieuwe omgeving voor je iPhone.

Belangrijk: Maak een back-up van je apparaat voordat je de bèta installeert. Hoewel het verschil tussen de Golden Master en de officiële release van iOS 11 nihil is, kunnen er nog altijd bugs verstopt zitten die in deze laatste dagen voor de release nog verholpen moeten worden.

0 Reactie(s) op: Laatste bèta iOS 11 nu beschikbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.