Ken jij alle geheimen van de nieuwe iPhone?

Door: Partner Redactie | 26 augustus 2016 12:00

iPhone

Een waterdichte behuizing? Een gloednieuwe Home-knop? De nieuwe iPhone is nog steeds in nevelen gehuld. Wij zetten de spannendste geruchten alvast op een rijtje. Was jij hier allang van op de hoogte? Doe dan mee met de BelCompany iPhone expert quiz, pak de felbegeerde titel iPhone Expert van Nederland en win de nieuwe iPhone!

1. Waterdicht

De nieuwe iPhone wordt waterdicht. Tenminste, als we verschillende bronnen mogen geloven. Ergens is het ook wel logisch: de iPhone 6s kon al behoorlijk goed tegen een ongeplande douche en op uitgelekte foto’s is te zien dat de behuizing van de de nieuwe iPhone steviger wordt dan die van zijn voorgangers. Maar het grootste bewijs is het dichten van de gaten, zoals je in het volgende punt kunt lezen…

Ziet de nieuwe iPhone er zo uit, of lijkt hij toch meer op de 6s?

2. Weg koptelefoonaansluiting

Het lijkt er namelijk op dat Apple de koptelefoonaansluiting heeft weggehaald. Da’s weer een gat minder waar water door naar binnen kan stromen. Apple is al langer op weg om zo veel mogelijk kabels te vervangen door één enkele connector, en het weghalen van de headphone jack past daar goed bij. Volgens de geruchten wordt gelukkig wel een opzetstukje bij de nieuwe iPhone geleverd, zodat je je oude koptelefoon of oortjes nog gewoon kunt gebruiken.

3. Aanraakgevoelige homeknop

De karakteristieke homeknop die tot de vijfde generatie op iPhones te vinden was, is na de iPhone 5 al in de prullenbak gegooid. Vanaf de 5s werd een minder schadegevoelige knop gebruikt die ook als vingerafdrukscanner fungeerde. Het lijkt er nu op dat de thuisknop op de nieuwe iPhone helemaal niet meer ingedrukt kan worden, en alleen een touch button is. Inderdaad, ook handig voor die waterdichtheid.

Wist je trouwens dat je vingerafdruk nergens wordt opgeslagen? Alleen een wiskundige weergave ervan wordt bewaard, maar het is onmogelijk om daarmee een vingerafdruk te genereren. Handig weetje, toch? En misschien ook wel handig om te onthouden voor tijdens de quiz...

4. Dubbele camera

Wat is er beter dan een supergoede camera? Twee supergoede camera’s natuurlijk! De nieuwe iPhone, of in elk geval de verwachte Plus-versie, krijgt waarschijnlijk een dubbele camera op de achterkant van het toestel. Daarmee kun je beter scherpstellen en worden kleuren nog beter weergegeven. Er zijn al wat smartphones op de markt die van deze technologie gebruikmaken, dus Apple hoeft niet het wiel opnieuw uit te vinden.

Een dubbele camera zou er zo uit kunnen zien.

5. 32GB

Een van de dingen waar Apple-fans het meest over vallen, is de kleine opslagruimte van het basismodel van de iPhone. 16GB is tegenwoordig niet meer voldoende, omdat hoge kwaliteit foto’s en geavanceerde apps nu eenmaal veel ruimte in beslag nemen. Vanaf de nieuwe iPhone lijkt Apple het standaardmodel te gaan uitrusten met 32GB, waardoor je niet meer zo snel in de problemen komt als je graag foto’s maakt of de App Store leegtrekt.

6. Weg antennes

Apple laat zijn signaalantennes al jaren ‘hide in plain sight’: ze zijn op een mooie manier verwerkt in de body van de iPhone, zonder weggemoffeld te worden en daardoor het bereik te verkleinen. Bij de nieuwe iPhone moet dat nóg een stukje beter geregeld zijn. De lijnen aan de zijkant van de iPhone 6s zijn nog mooier weggewerkt, zodat je ze helemaal niet meer ziet zitten. Die techniek is ook wel nodig als Apple volgend jaar met een volledig glazen behuizing wil komen.

Ken jij alle geheimen?

Wist je dit allemaal allang? Dan ben jij iPhone-kenner genoeg om mee te doen met de BelCompany iPhone expertquiz. Je maakt kans om als een van de eersten in Nederland de nieuwe iPhone te winnen, of een van de gave andere prijzen. Als je bij de beste 5 zit, word je met 3 gasten als een echte VIP naar de finale gebracht. En als klap op de vuurpijl staat de titel iPhone Expert van Nederland 2016 op het spel!

Word jij de iPhone Expert van Nederland? Doe nu mee met de quiz!