'Kaarten-app toont in iOS 9 ook ov-informatie'

Door: jeroen-kuiper | 23 mei 2015 11:08

Nieuws

De kaarten-app toont in iOS 9 ook informatie over het openbaar vervoer, vertellen bronnen aan 9to5mac. De functie zal nog niet beschikbaar zijn in Nederland.

In iOS 9 zal de kaarten-app ook informatie tonen over het openbaar vervoer. Het wordt voor gebruikers dan ook mogelijk om de reis met het openbaar vervoer te plannen in de app. Apple wilde de ov-functie al toevoegen in iOS 8 maar had toen de ov-informatie niet op orde, waardoor het bedrijf de functie op het laatste moment schrapte. Apple heeft nu wel vertrouwen in de ov-functie in de kaarten-app waardoor de langverwachte functie toegevoegd kan worden in de nieuwe iOS.

Ov-functie nog niet in Nederland

De ov-functie in de kaarten-app werkt hetzelfde als de routeplanner met bijvoorbeeld de auto. Als je een route gaat plannen in de app krijg je de mogelijkheid om te kiezen voor het openbaar vervoer en de app laat daarna zien welke opties je hebt. De app vertelt je hoe lang je onderweg zult zijn en hoe vaak je moet overstappen. De ov-functie zal eerst beschikbaar zijn voor een aantal grote steden in Amerika. Gebruikers kunnen ook notificaties ontvangen als er nieuwe steden worden toegevoegd. Wanneer (en of) de functie voor Nederlandse gebruikers beschikbaar zal zijn is nog niet te zeggen.

0 Reactie(s) op: 'Kaarten-app toont in iOS 9 ook ov-informatie'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.