Je iPhone als weegschaal gebruiken mag (nog) niet

Door: Chwhynny Overbeeke | 04 november 2015 14:56

iPhone

Ontwikkelaar Ryan McLeod heeft een app ontwikkeld waarmee je iPhone met 3D Touch omgetoverd wordt tot een weegschaal. Maar Apple heeft er inmiddels een stokje voor gestoken. Waarom?

Het lijkt zo'n leuk en handig idee: Je iPhone als weegschaal kunnen gebruiken. Door middel van de nieuwe 3D Touch technologie is dat nu mogelijk. Ryan McLeod heeft een app ontwikkeld met de naam Gravity, waarmee je met een metalen lepel en je iPhone dingen tot maximaal 385 gram kunt wegen. Er wordt gebruik gemaakt van een lepel omdat een lepel één enkel drukpunt heeft, er handig dingen in geplaatst kunnen worden en de meeste mensen er eentje in huis hebben. Lees ook: Drop - Bakken met je iPad.

Het is de bedoeling dat je de app eerst kalibreert met de lepel en een aantal objecten met een vast gewicht. Vervolgens leg je de metalen lepel weer op het scherm, en zet de weegschaal op nul. De app begint dan datgene dat je in de lepel plaatst te wegen. Dit kan doordat met 3D Touch de druk die de lepel op het scherm uitoefent gemeten wordt.

Toen de ontwikkelaar de app wilde indienen voor inclusie in de App Store, werd zijn verzoek door Apple geweigerd omdat de beschrijving zogenaamd misleidend zou zijn. Ryan McLeod heeft hierop gereageerd door een instructievideo te plaatsen die laat zien dat de app wel degelijk werkt. Hij dacht namelijk dat Apple de app had afgekeurd omdat er enorm veel weegschaal apps gemaakt worden die niet werken en alleen maar voor de lol worden ingediend.

Helaas had zijn instructievideo geen succes. Apple reageerde door te zeggen dat de app niet passend is voor inclusie in de App Store. Maar waarom dan niet?

Apple heeft hierover geen duidelijkheid gegeven, maar er worden een aantal verschillende redenen gesuggereerd. Ten eerste zou het kunnen dat Apple het gebruik van een lepel om dingen te wegen niet zo'n succes vindt vanwege de mogelijke associaties met drugsgebruik. Ten tweede bestaat de mogelijkheid dat Apple bang is dat mensen ondanks de limiet van 385 gram gaan proberen om dingen die te zwaar zijn te wegen, waardoor het scherm kapot zou kunnen gaan of zich andere problemen voor zouden kunnen doen.

Een weegschaal app lijkt een hele coole manier om de kracht van 3D Touch te demonstreren, maar omdat de App Store en iOS afgesloten platforms zijn zullen we voorlopig nog even moeten wachten.

0 Reactie(s) op: Je iPhone als weegschaal gebruiken mag (nog) niet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.