iPhone X kampt met kinderziektes

Door: Lub Snoek | 13 november 2017 11:07

Nieuws

Sinds de lancering van de iPhone X kampen verschillende gebruikers met problemen. Vooral het scherm en de speakers van de nieuwste smartphone van Apple vertonen kinderziektes.

Bevroren scherm

De eerste fout waar gebruikers tegenaan liepen was dat het scherm van de iPhone X slecht of helemaal niet reageerde bij koudere temperaturen.

Een gebruiker op Reddit startte een discussie met de mededeling dat het scherm van zijn iPhone X ongeveer 2 seconden niet reageerde op het moment dat hij naar buiten ging. Toen andere gebruikers het ook probeerden, bleek dat meer exemplaren kampten met deze fout.

The Loop vroeg Apple om een reactie. Volgens de makers van de iPhone X "kunnen er momenten zijn dat het scherm van de iPhone X minder goed reageert in een koude omgeving". Een software-update zou het probleem binnenkort moeten verhelpen.

Volgens de gebruikersrichtlijnen moeten Apple-producten gebruikt worden in een omgeving waar de temperatuur tussen de 0ºC en 35ºC is. Waarschijnlijk treedt het probleem vooral op in gebieden waar het in deze tijd van het jaar al regelmatig kan vriezen.

Groene lijn

Niet alleen kan het scherm van de iPhone X letterlijk bevriezen, ook verscheen er bij sommige gebruikers na enkele dagen een groene streep. Het probleem kwam langs op fora van Apple en Reddit.

Verschillende gebruikers uit verschillende landen maken melding van het probleem, wat aangeeft dat het probleem bij meerdere modellen kan optreden. In tegenstelling tot het bevroren scherm, bestaat de kans dat de groene streep het gevolg is van een hardwareprobleem. Hierdoor kan Apple het niet simpelweg oplossen met een software-update. Krijgen we binnenkort een nieuw item in de lijst met Programma's voor vervanging en aanvullende reparaties?

Speakers

Alsof al die schermfouten nog niet genoeg waren, komen er sinds kort ook meldingen binnen over de speakers. Uit een rondvraag van 9to5Mac bleek dat meerdere gebruikers kampten met een krakende speaker.

Het probleem treedt vooral op wanneer geluid op een hoog volume wordt afgespeeld, bijvoorbeeld als een oproep op luidsprekerstand staat. Apple heeft nog niet gereageerd op de meldingen, maar het is niet de eerste keer dat een Apple-product krakende speakers heeft.

0 Reactie(s) op: iPhone X kampt met kinderziektes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.