iPhone verkopen? Zo wis je je toestel écht!

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 27 januari 2017 07:07

How To

Een iPhone is in principe een prima investering. Zelfs na een jaar of twee, drie is het toestel nog honderden euro’s waard, en het is dan ook niet zo vreemd dat Marktplaats vol staat met advertenties voor gebruikte iPhones. Je iPhone verkopen is dan ook een goed idee, maar zorg er wel voor dat al je data verwijderd is.

In principe biedt Apple zelf een prima manier voor het verwijderen van die data. Om dit te doen navigeer je naar Instellingen / Algemeen / Stel opnieuw in en druk je op Wis alle inhoud en instellingen. Vervolgens dien je je toegangscode in te voeren en daarna optioneel je Apple ID (afhankelijk van je instellingen). De iPhone zal nu opnieuw worden opgestart en alle inhoud zal van het toestel worden verwijderd. Klaar? Niet helemaal!

iOS Full Data Eraser

Apple mag dan wel een optie bieden voor het verwijderen van je instellingen en gegevens, écht weg zijn die nog niet. Dat wil zeggen: als kwaadwillenden dat zouden willen, dan kunnen ze deze gegevens herstellen met de juiste software. Gelukkig kun je er met de juiste software ook voor zorgen dat dit niet meer mogelijk is. Een voorbeeld van dergelijke software is iOS Full Data Eraser. Deze software is beschikbaar voor Windows en MacOS.

Gegevens definitief wissen

iOS Full Data Eraser is niet gratis, maar je kunt er een proefversie van downloaden die je gratis kunt uitproberen. Het proces is kinderlijk eenvoudig. Download de software, sluit je iPhone aan en klik op Volledige Data Verwijderaar. Overigens zul je zien dat dit programma ook veel meer opties heeft, zoals het systeem herstel, data-backups maken enzovoort. Klik nu op Wissen om de gegevens definitief te wissen. Let op: dit is echt definitief: je gegevens worden overschreven met andere gegevens, en daarna weer gewist. Kortom, dit is niet iets om even voor de grap uit te proberen, gegevens die je op deze manier verwijdert zijn voorgoed verloren. Daarna kun je dus met een gerust hart je iPhone (of iPad) verkopen.

0 Reactie(s) op: iPhone verkopen? Zo wis je je toestel écht!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.