iPhone SE staat voor 'Special Edition'

Door: Lub Snoek | 22 maart 2016 14:15

iPhone

Kijkers van de livestream hadden het eigenlijk al kunnen weten, aangezien de Keynote het 'Apple Special Event' heette. Apple bevestigde dit echter niet waardoor iedereen zich afvroeg of SE stond voor 'Small Edition' of 'Sport Edition' of misschien iets anders. Vandaag kwam het antwoord.

Phil Schiller, Apples senior vice president of marketing heeft verklapt dat de naam SE voor Special Edition staat. De iPhone SE is niet de eerste speciale uitvoering die Apple op de markt zet, aangezien ze al eerder een U2 SE maakten van hun iPod. Lees ook:

Deze zogenaamde Special Editions hadden meestal te maken met een luxere uitvoering van een bestaand product, al is dat bij de iPhone SE niet exact het geval. Je zou de letters SE kunnen interpreteren als een speciale uitvoering van de drie jaar oude iPhone 5S, maar door het weglaten van het getal 5 kan de iPhone SE ook een individueel product zijn.

Kritiek

Apple heeft naast een nieuwe iPhone ook al het eerste punt van kritiek te pakken door een oud design te recyclen. Vanuit een praktisch oogpunt is het wel te begrijpen, alle onderdelen waren al ontworpen tussen het is niet nodig om nieuwe onderdelen te ontwerpen en testen. Daarnaast is het voor eigenaars van hoesjes en cases handig omdat deze ook op de iPhone SE passen. Hoewel deze nieuwe telefoon voor gebruikers hierdoor als een oude telefoon kan aanvoelen, zou kunnen. Gelukkig vonden wij de iPhone 5S al één van de mooiste telefoons die we ooit hebben gezien en de iPhone SE is dus alles behalve een teleurstelling.

0 Reactie(s) op: iPhone SE staat voor 'Special Edition'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.