iPhone SE 2: geruchten en nieuws

Door: Lorenzo Jepma | 20 oktober 2019 13:45

Nieuws

We hebben pas net de iPhone 11 kunnen bespreken, maar de geruchten over een ander Apple-toestel worden steeds hardnekkiger. De afgelopen tijd komen er steeds meer geruchten naar buiten over de iPhone SE 2. Zijn voorganger, De iPhone SE, was een budgetversie van de iPhone 6S. Lees hier alle belangrijke geruchten en nieuwtjes over de iPhone SE 2 tot zo ver.

iPhone SE 2

Apple zou van plan zijn om in het begin van 2020 de nieuwe iPhone SE 2 te lanceren. Het uiterlijk van dit toestel gaat lijken op die van de iPhone 8. Niet perse omdat die zo mooi of lelijk was, maar dit wordt min of meer aangenomen omdat de originele iPhone SE het uiterlijk van de iPhone 5S had. Verwacht wordt dat de SE 2 een prijskaartje zal hebben van $ 399,- in euro’s zal dit bedrag ongeveer € 459,- gaan worden. De iPhone 11 is vanaf 809 euro te verkrijgen op dit moment. Als de prijsverwachting klopt zal dit de goedkoopste iPhone worden. Nou ja, als we het over de prijs tijdens de lancering hebben dan.

Verwachte specificaties

Qua specificaties is er wel een overeenkomst met de iPhone 11. De iPhone SE 2 zal naar alle waarschijnlijkheid ook over een A13-chip beschikken. Er zijn daarnaast ook nog genoeg verschillen tussen de toestellen op te noemen. Zo zou de iPhone SE 2 uitgerust zijn met 3GB RAM en minder opslag ruimte. Er zou een 64 gb en een 128 gb uitvoering moeten komen. De iPhone SE 2 komt zal waarschijnlijk in de kleuren grijs, zilver en rood verschijnen. 3D Touch zal niet worden ondersteund. Naar verwachting zal het scherm 4.7-inch worden en over een Touch ID-homeknop beschikken.

Nog genoeg onzekerheden

Er zijn nog altijd veel dingen die we nu nog niet weten. Zo weten we niet precies wat de batterijduur zal gaan zijn of wat voor camera’s er in het toestel komen. Onze verwachting is dat deze onderdelen een stuk minder goed zullen zijn. Apple zou toch moeten inboeten om de iPhone SE 2 goedkoop op de markt te moeten brengen.

Op welk besturingssysteem de smartphone zal gaan draaien is op dit moment ook nog een vraagteken. iOS kende recentelijk een nieuwe update in de vorm van iOS 13. Deze versie van het besturingssysteem werd gelijktijdig met het uitkomen van de nieuwe iPhone 11-serie gelanceerd. Er bestaat een mogelijkheid dat de nieuwe iPhone SE 2 hier ook op zal draaien, of dat Apple er voor kiest om dan een grotere en significante update uit te brengen.

De eerste iPhone SE kwam in maart van 2016 uit. De iPhone SE 2 wordt volgens de geruchten in het voor jaar van 2020 verwacht.

Gedurende de komende maanden zullen er vast en zeker nog meer berichtgevingen over het nieuwe budgettoestel uitkomen. Dit artikel zal worden aangepast wanneer er meer nieuws is. Dit zouden nieuwe hardnekkige geruchten kunnen zijn of berichten van Apple zelf. Apple heeft overigens zelf nog niet op de geruchten over de iPhone SE 2 gereageerd.

iPhone SE
De eerste generatie van de iPhone SE.

0 Reactie(s) op: iPhone SE 2: geruchten en nieuws

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.