iPhone gevallen? Bel je inboedelverzekering!

Iedereen die z’n iPhone of iPad wel eens op de grond heeft laten kletteren weet dat je direct hoort of het scherm aan gruzelementen ligt. Vervelend, want dan weet je ook dat je meer dan honderd euro kwijt bent aan reparatie. Maar wat veel mensen niet weten: je hebt geen AppleCare nodig om de reparatiekosten vergoed te krijgen als je iPhone gevallen is.

We kunnen ons voorstellen dat je bij het kopen van je iPhone hebt besloten om de verzekering van Apple erbij te nemen. Immers, met AppleCare vergoedt Apple zelfs incidenten, oftewel, gebeurtenissen waarbij de iPhone kapot is gegaan door eigen toedoen (zoals laten vallen). Maar AppleCare is duur en in veel gevallen helemaal niet nodig. Want wist je dat je gewoon je inboedelverzekering kunt bellen wanneer je je iPhone hebt laten vallen?

Voorwaarden

Daar kleven uiteraard wel wat voorwaarden aan. Zo heeft het weinig zin om je inboedelverzekering te bellen wanneer je je iPhone buiten op straat hebt laten vallen. Een inboedelverzekering dekt alleen schade aan je inboedel, oftewel zaken die zich binnen de muren van je huis bevinden.

Ook dekken de meeste inboedelverzekeringen geen schade die veroorzaakt is door kinderen (om de eenvoudige reden dat dure zaken als een iPhone buiten bereik van kinderen moeten worden gehouden). Uiteraard is iedere verzekering anders, zo zal de één een eigen risico rekenen voor de reparatie van je iPhone en een ander weer niet. Kijk dus goed naar de voorwaarden van je inboedelverzekering op het moment dat je iPhone nog heel is, het loont wellicht de moeite om over te stappen.

Media has no description

© PXimport

Liegen

Met het bovenstaande in het achterhoofd zou je natuurlijk kunnen overwegen om de halve waarheid te vertellen in geval van schade. Bijvoorbeeld door te zeggen dat jij je iPhone hebt laten vallen in plaats van je zoon of dochter, of dat het binnenshuis is gebeurd in plaats van in de supermarkt. Onthoud in dit geval dat dat een kwestie van Russisch roulette is.

Er is een kans dat je ermee wegkomt, maar er is ook een grote kans dat dat niet het geval is. Het kan zijn dat je (bij wijze van spreekproef) de schade moet bewijzen en de gevolgen van een klein leugentje kunnen in dat geval aanzienlijk zijn. Kortom, gebruik je inboedelverzekering maar misbruik hem niet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten