iPhone geblokkeerd? Dit moet je doen

Door: Chwhynny Overbeeke | 09 januari 2018 10:46

How To

Het kan gebeuren dat jijzelf of iemand anders een aantal keer de verkeerde toegangscode op je iPhone heeft ingevoerd. Je apparaat wordt dan geblokkeerd, waardoor je hem niet meer kunt ontgrendelen. Hier laten we zien wat je kunt doen als je iPhone geblokkeerd is.

Als je je toegangscode een aantal keer verkeerd invoert, moet je een tijdje wachten voordat je het opnieuw kunt proberen. En als je hem zes keer verkeerd invoert, wordt je apparaat geblokkeerd.

Dit is een beveiligingsmaatregel om te voorkomen dat iemand je toegangscode kan blijven raden om zo toegang tot je apparaat te krijgen. Maar als je iPhone eenmaal geblokkeerd is, is het wel zo fijn als je deze blokkade kunt opheffen, zodat je je apparaat weer gewoon kunt gebruiken.

In dit artikel laten we drie verschillende methodes zien die je kunt gebruiken om de blokkade op te heffen als je de toegangscode echt niet meer kunt achterhalen. Helaas zul je bij al deze methodes je iPhone moeten herstellen, en als je dat wilt een reservekopie terugzetten. Je kunt er echter ook voor kiezen om de standaard fabrieksinstellingen te gebruiken. Dan is je iPhone weer helemaal 'schoon', alsof hij recht uit de winkel komt.

Als je steeds je toegangscode vergeet en je het niet nodig vindt om een toegangscode te hebben, kun je deze beveiligingsfunctie altijd uitschakelen. Maar bedenk wel dat dit enkele risico's met zich meebrengt, omdat op die manier iedereen die je iPhone in handen krijgt hem zomaar kan ontgrendelen.

Zoek mijn iDevice gebruiken

Als je op het geblokkeerde apparaat gebruik maakte van iCloud, is het mogelijk om met Zoek mijn iDevice je iPhone te ontgrendelen en te wissen. Hiervoor moet je iPhone wel met een wifi-netwerk of mobiel netwerk verbonden zijn.

Om dit te doen moet je op een Mac of pc naar icloud.com/#find gaan en met je Apple ID inloggen. Klik bovenaan in het venster op Alle apparaten en kies de geblokkeerde iPhone. Klik vervolgens op Wis iPhone om de iPhone te wissen, inclusief te toegangscode.

Je Apple ID wordt vervolgens gebruikt om je iPhone te wissen, waarna je de fabrieksinstellingen kunt herstellen of een reservekopie kunt terugzetten. Je kunt dan meteen een nieuwe toegangscode kiezen.

iTunes gebruiken

Als je geblokkeerde iPhone met iTunes gesynchroniseerd hebt, kun je hem via de standaardmethode herstellen.

Koppel je iPhone aan de computer waarmee hij gesynchroniseerd is en open iTunes. Laat iTunes de synchronisatie voltooien en klik op Herstel iPhone.

Je iPhone wordt dan gewist, waarna je de fabrieksinstellingen kunt herstellen of een reservekopie kunt terugzetten. Vraagt iTunes om de toegangscode van je iPhone? Dan zul je een andere computer moeten gebruiken waarmee je het apparaat ooit hebt gesynchroniseerd. Lukt dit niet, dan moet je de herstelmodus gebruiken.

Herstelmodus gebruiken

Als de twee bovenstaande oplossingen niet werken omdat je geen toegang tot Zoek mijn iDevice kunt krijgen of omdat je je iPhone nooit met iTunes gesynchroniseerd hebt, dan zul je de herstelmodus moeten gebruiken.

Koppel je iPhone aan je Mac of pc en open iTunes. Houd de aan-/uitknop en de thuisknop tegelijkertijd ingedrukt totdat het Apple logo te zien is. Klik in het venster dat verschijnt op Herstel.

Vervolgens wordt je iPhone gewist en kun je de fabrieksinstellingen herstellen of een reservekopie terugzetten.

0 Reacties op: iPhone geblokkeerd? Dit moet je doen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord