iPhone 7 heeft virtuele thuisknop bij problemen

Door: Jeroen Boer | 17 oktober 2016 10:04

iPhone

Apple's iPhone 7 gebruikt een nieuw type thuisknop die je niet echt indrukt, maar via een trilling een klik simuleert. De knop werkt prima, maar alles kan natuurlijk kapot. Apple blijkt daar over nagedacht te hebben: bij problemen toont de iPhone een virtuele thuisknop.

Gebruiker iwayne van het MacRumors-forum had een probleem met zijn iPhone 7 en na het herstarten kreeg hij de melding dat zijn thuisknop defect is. Daarbij verscheen wel een virtuele thuisknop onder in beeld, zodat de iPhone nog bruikbaar blijft. Bij problemen kun je nu in ieder geval nog bij je data en, misschien belangrijker, Apple bellen voor een reparatie-afspraak. Lees ook: Bepaal zelf hoe de homeknop op de iPhone 7 reageert

iPhone onbruikbaar zonder thuisknop

Uiteraard bevat de thuisknop ook vingerafdrukscanner Touch ID, die kun je waarschijnlijk ook niet meer gebruiken als de thuisknop defect is. Je iPhone unlocken kan altijd nog snel via een pincode. Alleen moet je in iOS 10 wel eerst op die thuisknop drukken om deze code in te voeren. Ook kun je zonder thuisknop niet meer wisselen tussen apps en terug te keren naar het thuisscherm. Zonder thuisknop is je iPhone kortom onbruikbaar.

Kijkje in de toekomst?

Misschien is die virtuele thuisknop zelfs wel een kijkje in de toekomst, er zijn al lange tijd geruchten dat Apple in de volgende generatie iPhones afscheid neemt van de vertrouwde ronde knop. Het is onbekend of ook oudere varianten als de iPhone 6S een virtuele thuisknop tonen bij een probleem.

0 Reactie(s) op: iPhone 7 heeft virtuele thuisknop bij problemen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.