iPhone 6s en 6s Plus: Dit is wat we weten

Door: redactie-macworld-nl | 03 augustus 2015 16:24

Nieuws

De iPhone 6s en 6s Plus zullen nog dit jaar uitkomen en inmiddels is de geruchtenmachine al aardig op gang gekomen. Aan de buitenkant verandert er weinig, aan de binnenkant des te meer. We zetten de belangrijkste geruchten voor je op een rij.

We kunnen inmiddels wel met zekerheid zeggen dat de iPhone 6s en 6s Plus nog dit jaar gepresenteerd en gereleased worden. Volgens de meest recente geruchten zullen de nieuwe iPhones, in tegenstelling tot eerdere Apple-smartphones, al in augustus gepresenteerd worden. Waarom de smartphones eerder gepresenteerd worden is niet met zekerheid te zeggen, maar heeft wellicht te maken met de release van de Samsung Galaxy S6 Edge+ die ook rond die tijd uit moet komen. De smartphones van Apple zullen waarschijnlijk wel gewoon in september uitkomen zoals altijd het geval is. Lees ook: 'Nieuwe iPhones al in augustus gepresenteerd'.

Minder chips, maar wel beter

De grootste veranderingen ten opzichte van de voorgangers zitten bij de 6s en 6s Plus aan de binnenkant. De smartphones krijgen een compleet vernieuwd draadloos systeem dat wordt ondersteund door een nieuwe Qualcomm LTE-chip, die zou voor betere prestaties moeten zorgen en de downloadsnelheid verdubbelen. Verder krijgen de 6 en 6s Plus een verbeterde NFC-chip, die wordt gebruikt voor Apple Pay. De processor zou daarnaast worden verbeterd en de iPhones krijgen 2GB RAM-geheugen. Verder zou er eerst geen 16GB-versie komen, maar de laatste geruchten spreken echter wel van een 16GB iPhone 6s en 6s Plus. Lees ook: 'Binnenkant iPhone 6s: nieuwe chips en toch 16 GB-versie'.

De 6s en 6s Plus krijgen minder chips, maar die zijn wel beter.

Eerste smartphones met Force Touch

Het meest opvallende gerucht rond de iPhone 6s en 6s Plus is dat ze als eerste smartphones Force Touch zullen krijgen. De techniek wordt ook al gebruikt bij de Apple Watch en de trackpads van de nieuwste Macbooks, maar werd nog niet eerder toegevoegd aan een smartphone. Door de toevoeging van Force Touch zullen de iPhones wel wat dikker gaan worden, al zal dat bijna niet waarneembaar zijn. De 6s zal maar 0,2 milimeter dikker zijn dan zijn voorgangers.

De 6s en 6s Plus zijn de eerste smartphones met Force Touch.

Betere camera steekt nog steeds uit

De nieuwe iPhones krijgen waarschijnlijk een verbeterde camera. Waar de huidige Apple-smartphones aan de achterkant een 8 megapixel-camera hebben, krijgen de 6s en 6s Plus er één van 12 megapixels. Daarmee zou je ook 4K-video's kunnen filmen en in slowmotion met 240 frames per seconden. De camera aan de voorkant gaat daarnaast van 1,2 naar 5 megapixels.

De camera aan de achterkant zal overigens nog steeds uitsteken. Dat blijkt uit foto's vanuit de fabriek die uitlekten. De uitstekende camera leidde tot veel kritiek na de release van de iPhone 6, maar Apple brengt hier bij de nieuwe smartphones geen verandering in.

De camera's van de iPhones worden beter, maar steken nog steeds uit.

Buitenkant verandert bijna niet

Als we de geruchten mogen geloven verandert de buitenkant van de iPhone 6s en 6s Plus bijna niet. Zoals hierboven al gezegd zullen de smartphones iets dikker worden, maar qua formaat blijven de iPhones hetzelfde als de iPhone 6 (4,7 inch display) en 6 Plus (5,5 inch display). De iPhone 6s zal wel in een nieuwe kleur beschikbaar worden, namelijk roségoud. Op recent uitgelekte foto's is daarnaast te zien dat ook de Lightning- en koptelefoon-ingang hetzelfde blijven en er geen extra speakers zullen worden toegevoegd.

De behuizing van de 6s en 6s Plus zal wel van een ander materiaal gemaakt gaan worden. De behuizing van de nieuwe smartphones wordt waarschijnlijk gemaakt van het zogeheten 7000 series Aluminium. Dat type is zestig procent sterker dan andere typen aluminium.

De buitenkant van de iPhone 6s en 6s Plus blijft hetzelfde.

Geen 4 inch iPhone

Tot slot lijkt het erop dat er geen 4 inch iPhone zal gaan komen. De iPhone 6 en 6 Plus werden boven verwachting goed verkocht en het bedrijf verwacht dat ze zelfs na de release van de 6S goed blijven verkopen. Een kleinere, goedkopere, iPhone op de markt brengen zou die verkoop in de weg kunnen zitten.

0 Reactie(s) op: iPhone 6s en 6s Plus: Dit is wat we weten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.