'iPhone 6s: betere spraakkwaliteit en 3D Touch'

Door: jeroen-kuiper | 07 september 2015 09:34

Nieuws

De iPhone 6s krijgt volgens de laatste geruchten betere spraakkwaliteit en een nieuwe vorm van Force Touch, die 3D Touch zou gaan heten. De nieuwe iPhone wordt komende woensdag samen met de 6s Plus gepresenteerd.

Komende woensdag vindt het volgende Apple-event plaats en dan krijgen we in ieder geval de iPhone 6s en 6s Plus te zien. In aanloop naar het event duiken er nog steeds geruchten op en dit keer gaat het om (verbeterde) functies van de 6s. Zo zegt een analist van RBC Capital Markets dat de spraakkwaliteit van de nieuwe iPhone beter zal zijn dan die van zijn voorgangers. Apple zou meer microfoons plaatsen op de 6s en die microfoons zouden een verbeterde ruisonderdrukking kunnen ondersteunen. Lees ook: iPhone 6s en 6s Plus: Dit is wat we weten.

Geen Force Touch maar 3D Touch

Dat er iPhones op de markt komen met Force Touch was al een primeur, maar de 6s krijgt een bijzondere vorm van Force Touch. 9to5mac meldt dat de 6s en 6s Plus naast het aantikken en harder indrukken van het scherm ook het nog harder indrukken van het scherm gaan herkennen. De nieuwe vorm van Force Touch zou 3D Touch gaan heten. Force Touch wordt op de iPhones vooral een manier om snel acties uit te voeren. Je zou in de kaarten-app door extra hard te drukken meteen de navigatie kunnen starten of in de Muziek-app een nummer kunnen toevoegen aan een afspeellijst. 3D Touch wordt wellicht ook beschikbaar in de iPad Pro.

Komende woensdag vindt het Apple-event plaats in San Francisco en dan worden de iPhone 6s en 6s Plus aangekondigd, krijgen we wellicht de iPad Pro en een nieuwe versie van Apple TV te zien. We houden je uiteraard op de hoogte van al het nieuws uit San Francisco. Hou de site en onze Facebook- en Twitter-pagina in de gaten.

0 Reactie(s) op: 'iPhone 6s: betere spraakkwaliteit en 3D Touch'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.