iOS5 binnen 24 uur gekraakt

Door: Jasper Bakker | 08 juni 2011 11:01

Nieuws

iOS5 is gekraakt, binnen 24 uur nadat de bèta is vrijgegeven aan developers. De jailbreak werkt nu alleen nog op de iPod Touch, die dan wel verbonden moet zijn met een computer.

De snel voor elkaar gekregen jailbreak is nog niet volledig. Het werkt via een exploit in de bootrom-code van de iPod Touch, die in de vierde generatie van die muziekspeler zit. iPhone-hacker MuscleNerd heeft deze jailbreak aangekondigd op Twitter, compleet met screenshots (zie onderaan dit artikel).

‘Makkie’

Daarin zijn de iOS5-apps Newsstand (voor tijdschriften) en Reminders (voor herinneringen, ook locatiegebonden) te zien. Gewoon daarnaast staat het icoontje voor de jailbreak-appstore Cydia, die niet kan worden geïnstalleerd op een ongehackte iPhone, iPod Touch of iPad. Daarnaast een SSH-app, die wel bij de officiële app store van Apple is te downloaden.

Volgens MuscleNerd waren er niet al te veel verrassingen in de iOS5-bèta voor het jailbreaken. De gebruikte exploit voor deze jailbreak (Limera1n) vereist wel dat het iDevice aan een computer is gekoppeld (tethered). Na een reboot werkt de jailbreak namelijk niet meer.

iPad2?

Techblog Engadget merkt op dat het lek in de bootrom niet met een firmware-update (zoals een nieuwe iOS-versie) valt te dichten. Het is immers rom (read-only memory). De iPad2, die recenter is dan de vierde generatie iPod Touch, is moeilijker te jailbreaken. Hackers zijn daar al maanden mee bezig. Apple heeft al een eerdere iPad2-jailbreak geblokkeerd met de iOS 4.3.1-update. De extra beveiligingsmaatregelen in iOS5 maken het hackwerk mogelijk nog wat lastiger.

0 Reactie(s) op: iOS5 binnen 24 uur gekraakt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.