iOS 9 verwijdert apps om systeemupdates te installeren

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 24 juni 2015 10:03

iPhone

In iOS 9 is het straks mogelijk om, tijdelijk, apps te verwijderen om een update van het besturingssysteem te installeren. Dat ontdekten diverse ontwikkelaars nadat de tweede bèta van de nieuwe iOS beschikbaar werd.

De tweede bèta van iOS 9, OS X El Capitan en de watchOS is beschikbaar voor ontwikkelaars en dat heeft weer een interessante ontdekking opgeleverd. Het installeren van een nieuwe update van het besturingssysteem hoeft niet meer gestopt te worden als je te weinig ruimte op je device hebt. Als er te weinig ruimte is voor de update verschijnt er een scherm waarin je je device toestemming kunt geven om apps te verwijderen. Na de update van het besturingssysteem zet iOS die apps weer gewoon terug op je device.

Bèta iOS 9: verder wat kleine updates

Een kleine maar handige toevoeging voor de mensen met een Apple-device met weinig opslagruimte. In het verleden moest je die ruimte zelf vrijmaken maar nu doet je device dat gewoon zelf. De bèta van iOS 9 heeft verder geen spectaculaire nieuwe features. Het Podcasts-icoontje heeft een kleine update gekregen en de Apple Watch-app heet nu Watch. Verder zijn er wat kleine aanpassingen gedaan aan het toetsenbord en de zoekfunctie van de Apple-devices.

De bèta voor iOS 9 wordt in juli beschikbaar voor iedereen die dat wil. De definitieve versie van de nieuwe iOS verschijnt in de herfst van 2015.

0 Reactie(s) op: iOS 9 verwijdert apps om systeemupdates te installeren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.