iOS 8.3 mét Nederlandse Siri nu te downloaden

Door: Daan Doedens | 09 april 2015 15:45

Nieuws

Apple heeft de nieuwste versie van haar mobiele besturingssysteem, iOS 8.3, officieel vrijgegeven. Daarmee komt er een einde aan de testfase en kan iedereen de nieuwe update gratis downloaden. De grootste veranderingen? Nieuwe emoji en een Nederlandstalige Siri.

Vooral voor Nederlandse iPhone- en iPadbezitters was het wachten op de nieuwe update sinds eerste geruchten de kop opstaken dat spraakassistent Siri Nederlands zou spreken en verstaan. Nu is aan alle geruchten een einde gekomen: Siri heeft zijn (er is voorlopig alleen een mannenstem beschikbaar) lessen goed gevolgd en is glansrijk geslaagd voor zijn eindexamen.

Huidskleur

De rest van de wereld keek vooral uit naar de nieuwe lading emoji die Apple in het toetsenbord ging proppen. Er zijn veel nieuwe gezichtjes en icoontjes bijgekomen, en voor een aantal van hen kun je zelfs de huidskleur kiezen. Zo zit je niet meer vast aan die gele of crèmekleurige hoofdjes, maar kun je zelf kiezen wat voor uiterlijk je je smileys geeft.

Andere updates zijn er ook. Zo kan Siri bijvoorbeeld een gesprek automatisch op speaker zetten als je de assistent gebruikt om iemand te bellen. Ook heb je niet per se een wachtwoord meer nodig om gratis apps uit de App Store te downloaden en kun je in de Berichten-app berichtjes filteren die van onbekenden komen. iOS 8.3 is vanaf nu gratis te downloaden voor iPhone, iPad en iPod Touch via Instellingen > Algemeen > Software-update.

0 Reactie(s) op: iOS 8.3 mét Nederlandse Siri nu te downloaden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.