HTC: 'Apple kopieert onze One A9'

Door: jelle-peterse | 26 oktober 2015 16:31

Nieuws

Dat de nieuwe HTC One A9 lijkt sprekend op een iPhone 6(s) lijkt, zal niemand ontkennen. Toen HTC de nieuwe smartphone bekend maakte, werd er op het internet veel gesproken van een iPhone-kloon. HTC zegt nu dat zij niet Apple hebben gekopieerd, maar andersom.

Eén van de hoge heren van Taiwan's HTC Corp. ontkende dat het ontwerp van de One A9 gekopieerd is van Apple's iPhone. Hij stelde dat HTC's One A9 een vooruitstrevend metalen ontwerp heeft. Lees ook: 5 dingen die je moet weten over de HTC One A9.

Commentaar van de directeur

Jack Tong, directeur van HTC North Asia, zei tijdens een persconferentie voor de Taiwanese launch van de HTC One A9 dat Apple hun ontwerp heeft gekopieerd, in plaats van andersom.

"We kopiëren niet. We hebben een uni-body metalen smartphone sinds 2013. Apple kopieert ons met betrekking tot het ontwerp van de antenne op de achterkant", aldus Tong.

Volgens Tong kwam HTC als eerste met het ontwerp om de radiosignalen door de metalen behuizing van de smartphone te kunnen laten. Hij refereert hierbij aan de HTC One M7, die in 2013 uitkwam.

HTC One A9 als iPhone lookalike

De One A9 wordt beschouwd als een iPhone lookalike vanwege de vergelijkbare afgeronde behuizing, plastic antenne lijnen en een camera op de achterkant die een stukje uitsteekt. Ook zijn de smartphones in bijna dezelfde kleuren verkrijgbaar. De smartphone heeft - net als de iPhone - één speaker aan de onderkant van de telefoon, naast de oplaad-poort.

Dat de HTC One A9 op een iPhone lijkt, zal niemand ontkennen.

Het weerwoord van HTC is het gevolg van het artikel van The Verge, die de smartphone beschreef als "de meest schaamteloze en vooraanstaande iPhone-ripoff sinds Samsung's eerste Galaxy S". Veel supporters van HTC reageerde hier fel op. Het feit dat de telefoons zo op elkaar lijken heeft veel aandacht in de media gehad.

Apple heeft (nog) niet gereageerd op de zaak, maar als de rechtszaken tegen Samsung enige indicatie zijn moet HTC wellicht de borst nat maken.

2 Reactie(s) op: HTC: 'Apple kopieert onze One A9'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 oktober 2015 20:41 darknessblade
  apples motto is meer:
  beter goed gestolen dan zelf gemaakt

  alles wat steve wosniac heeft gemaakt is 99,99% apple, al het andere NIET
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 oktober 2015 13:34 Kasander
  En anders kopen ze gewoon even een bedrijf op zodat ze hun eigen merknaam er aan kunnen verbinden.
  Zelfde hard- en software maar 5 keer de prijs…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.