'Apple verwerkt homeknop in iPhone-scherm'

Door: jeroen-kuiper | 22 juni 2015 16:48

Nieuws

De homeknop zoals we die nu kennen op de iPhones zou wellicht kunnen gaan verdwijnen. Apple is volgens bronnen in Azië bezig met een knop die in het scherm is verwerkt. Eerder dit jaar dook er al een concept design op.

DigiTimes meldt op basis van de bronnen dat Apple bezig is met chips voor Touch and Display Driver Integration (TDDI). Dat zorgt ervoor dat de homeknop in het touchscreen-scherm kan worden verwerkt. De knop zou ook de vingerafdruk kunnen scannen. Als de knop in het scherm wordt verwerkt zou het scherm van de iPhones groter kunnen worden en de strook onder het scherm verdwijnen. Apple voegde al een soortgelijke knop toe aan de Apple Watch die werkt met Force Touch.

Concept design toekomstige iPhone

Het is nog maar de vraag is of deze geruchten ook zullen worden bevestigd. DigiTimes heeft al eerder dit soort ontwikkelingen ontdekt, maar dat kunnen bijvoorbeeld ook prototypes zijn die dan later niet worden uitgebracht. Het zou wel een grote verandering zijn in het uiterlijk van de iPhone. Eerder dit jaar maakte Martin Hajek voor het Duitse Computer Bild al een concept design van hoe de smartphones er uit zouden zien als de homeknop in het scherm zou worden verwerkt. Bekijk hieronder hoe dat er eventueel uit kan komen te zien.

[youtube]kaQxDJF3poQ[/youtube]

0 Reactie(s) op: 'Apple verwerkt homeknop in iPhone-scherm'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.