Hoe werkt de interface van Snapchat precies?

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 03 juni 2017 08:09

How To

Als je ouder bent dan veertien, is de kans groot dat je Snapchat wel eens hebt geopend, maar er niks van begrijpt. Niet dat de app voor kinderen is bedoeld, maar volwassenen zijn simpelweg zo vastgeroest in de standaard interfaces, dat de intuïtieve (want echt, dat is het) interface van Snapchat niet begrepen wordt.

De interface van Snapchat is anders omdat deze volledig is ontworpen voor aanraakschermen. Je hebt al snel het gevoel dat je alle kanten op kunt vegen, maar in werkelijkheid zit hier een hele duidelijke structuur in.

Doosje

De beste manier om de interface van Snapchat uit te leggen is door het te vergelijken met een opengevouwen doosje. Wanneer je een vierkant doosje hebt, en je zou deze open vouwen, dan heb je een vierkant vlak in het midden, dat aan elke zijde verbonden is met een ander vierkant vlak, met aan één zijde zelfs twee vierkante vlakken (dat is het deksel waarmee je het doosje dichtvouwt). Dit is precies hoe Snapchat in elkaar zit. Het middelste vlakje is de hoofdpagina, en van daaruit kun je één keer naar boven, naar onderen naar rechts vegen. Naar links kun je in totaal twee keer vegen, dat is het deksel van het doosje.

Snapchat

Navigeren

Nu je weet hoe de interface van Snapchat in elkaar zit, kun je het in je hoofd driedimensionaal zien als een kubus die je ronddraait in je handen. Het startscherm is het gedeelte waar je foto’s en video’s kunt maken om te delen met je Snapchat-vrienden. Wanneer je naar beneden veegt, kom je op je profielpagina terecht, waar je onder andere vrienden kunt toevoegen en beheren. Wil je vanuit je profielweergave naar het scherm waar je met vrienden kunt chatten, dan veeg je dus eerst omhoog (terug naar het startscherm) en daarna naar rechts. Door vanuit het startscherm naar links te vegen kom je in het scherm Verhalen terecht, en als je nogmaals naar links veegt kom je bij het deksel van het doosje: Discover. Door vanuit het startscherm naar onderen te vegen kom je terecht bij Herinneringen.

0 Reactie(s) op: Hoe werkt de interface van Snapchat precies?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.