Hoe voorkom je dat Netflix je databundel leegslurpt?

Door: Martin Gijzemijter | 14 mei 2016 08:04

How To

Databundels zijn nog niet ongelimiteerd, maar ook niet meer zo zuinig als een paar jaar geleden. Daarentegen is het verbruik van data alleen maar toegenomen. Met Netflix ben je soms zo door je bundel heen. Is daar niets aan te doen?

Mensen realiseren zich vaak niet hoeveel dataverkeer Netflix genereert en vragen zich vervolgens af waarom ze zo snel door hun maandelijkse databundel heen zijn. Wanneer je een uur lang Netflix kijkt op je mobiel, dan verbruik je tussen de 700 MB tot 1,2 GB aan dataverkeer. Lees ook: Zo doe je dat: Streamen op je mobiel.

Geef aan dat je alleen Netflix wil kijken via wifi.

Dat klinkt niet alleen veel, dat is het ook, want een gemiddelde databundel heeft tussen de 2 en 5 GB per maand. Dat betekent dus in het meest positieve geval (tenzij je een fortuin betaalt voor je abonnement) dat je 4,5 uur Netflix kan kijken per maand, en dan ben je door je bundel heen. Op die manier doe je natuurlijk zes maanden over het nieuwe seizoen van House of Cards. De oplossing is uiteraard eenvoudig: niet kijken. Soms is het echter zo dat je via wifi zit te kijken, waarna de verbinding wegvalt en je stiekem op 4G zit te kijken zonder dat je het doorhebt. Gelukkig is er aan dit laatste iets te doen.

Uitschakelen

Open de Netflix-app op je smartphone en druk in het hamburgermenu op App-instellingen. Druk op Mobiel dataverbruik, zet het schuifje bij Automatisch uit en zet de kwaliteit op Uit - Kijk alleen via wifi. Op de iPhone kun je Netflix opzoeken in het instellingenmenu van iOS en de optie Alleen via Wi-fi inschakelen. Nu zal Netflix alleen nog maar werken wanneer je verbonden bent met een draadloos netwerk. Zodra die verbinding verloren gaat, stopt de stream ook. Vervelend natuurlijk, maar op termijn scheelt het je een hoop gedoe.

2 Reactie(s) op: Hoe voorkom je dat Netflix je databundel leegslurpt?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 mei 2016 17:54 Kasander
  Er zijn al veel abbo's die "onbeperkt" internet aanbieden. Na een bepaald aantal MB's (Gb's) te hebben verbruikt wordt je snelheid alleen geknepen. Dat betekend dat je een tragere verbinding krijgt voor de rest van de maand. Maar je er gaat geen extra rekening lopen.
  .
  Gevolg kan wel zijn dat het laden van films/filmpjes heel wat trager gaat. Maar je kan nog wel gewoon "internetten".
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 15 mei 2016 16:40 Anoniem
  Daarbij is Netflix veel te duur gezien het aanbod! Niet gek dat mensen naar alternatieven zoeken zoals Popcorn Time of Stremio! Ik gebruik sindskort Stremio, gratis films en series kijken zonder problemen!

  http://www.stremiodownload.com
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.