Hoe stuur je een Animoji via Facebook?

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 16 januari 2018 11:53

How To

Een van de dingen waar we ons het meeste op verheugden met de komst van de iPhone X waren de Animoji’s. Hilarisch toch! Probleem is alleen, je kunt ze alleen via iMessage sturen toch? Gelukkig niet, maar er is wel een omslachtig trucje voor nodig.

De eerste teleurstelling die we hadden op het gebied van de Animoji, is dat het redelijk eenrichtingsverkeer is. Immers, tenzij je allerlei mensen in je omgeving hebt met een iPhone X, is er niemand die het bericht kan beantwoorden met een Animo. Met die eenzijdige onderbroekenlol is de grap er natuurlijk snel vanaf.

Gelukkig is het dus ook mogelijk om je Animoji’s te versturen via andere kanalen dan iMessage, al is dat wel een beetje omslachtig. Daarbij heb je er een contactpersoon voor nodig die zich hiervoor wil lenen. De truc is namelijk als volgt: wanneer je een Animoji wilt versturen naar iemand op, bijvoorbeeld, Facebook Messenger, dan moet je deze Animoji eerst sturen naar iemand op iMessage. Dit doe je door een gesprek te starten in iMessage, te drukken op het pictogram van de App Storen en vervolgens op het pictogram van Animoji.

Neem nu je bericht op zoals je dat normaal ook zou doen en verstuur het. De Animoji wordt nu verstuurd naar de ontvanger als filmpje, en daarin schuilt de oplossing. Een filmpje kun je namelijk vanuit iMessage redelijk eenvoudig delen met anderen. Om dit te doen druk je op het filmpje van je Animoji en vervolgens linksonder op het pictogram Delen. In het menu dat verschijnt kies je nu Messenger om het filmpje te versturen naar een contactpersoon op Facebook Messenger.

Op die manier is het dus mogelijk om Animoji te versturen via een ander medium dan iMessage. Veel te omslachtig voor dagelijks gebruik uiteraard, maar wel leuk als je een keer iemand wilt laten lachen.

0 Reactie(s) op: Hoe stuur je een Animoji via Facebook?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.