Hoe maak je Instagram-filters minder intens?

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 08 mei 2017 11:03

How To

Het leven is een stuk mooier geworden sinds Instagram-filters bestaan, althans, zo lijkt het in ieder geval. De filters van Instagram voegen prachtige effecten toe aan onze foto’s, waardoor het soms wel lijkt alsof we in een perfecte droomwereld leven. Maar is dat soms niet iets teveel van het goede?

Hoe mooi de filters van Instagram ook mogen zijn, soms kan het wat ons betreft écht wel iets minder. Daar zijn de makers van de app het gelukkig ook mee eens. Want wist je dat het gewoon mogelijk is om de intensiteit van de filters te verlagen. Op die manier heb je dus veel meer controle over het uiterlijk van je foto’s dan je aanvankelijk zou denken.

Instagram-filters
Instagram-filters kun je met een schuifbalkje minder intens maken.

Intensiteit Instagram-filters aanpassen

Het aanpassen van de intensiteit van de filter is heel eenvoudig. Open de instagram app op je smartphone. Selecteer een foto die je wilt uploaden en druk op Volgende. Onderin beeld kun je nu de filter zoeken die je wilt toepassen. Als je nog een keer drukt op het filter dat je al hebt toegepast, dan kun je met behulp van een schuifregelaar dit filter in intensiteit verminderen.

Dat is dus iets anders dan het aanpassen van de helderheid/het contrast van de foto, maar juist in combinatie met deze opties heb je echt heel veel invloed op het uiterlijk van de foto die je uiteindelijk op het sociale netwerk filtert. Immers, voor Instagram geldt hetzelfde als voor koffie: geniet, maar filter met mate!

0 Reactie(s) op: Hoe maak je Instagram-filters minder intens?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.