Haal als zzp'er alles uit je iPhone

Door: Martin Gijzemijter | 30 januari 2015 19:21

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Zelfstandig ondernemer zijn vereist discipline, doorzettingsvermogen en creativiteit. Dat haal je niet uit je iPhone. Maar met behulp van de vele apps en mobiele websites die er zijn, kun je de zaken die je toch al moet doen wel flink vereenvoudigen.

Het leven van een zelfstandige (zzp'er) is niet eenvoudig. Genoeg klussen vinden om de rekeningen te kunnen betalen, alle werkzaamheden inplannen en na de klussen de facturen opstellen. Toch is er één ding dat je altijd wel bij je hebt: je iPhone. Deze kan je met slimme apps helpen om efficiënter te werken. Lees ook: 10 iOS 8-begrippen uitgelegd.

Acquisitie

Het is een van de lastigste onderdelen van het zelfstandig zijn: je bent constant op zoek naar nieuwe klussen. Toch liggen de klussen letterlijk voor het oprapen: je moet ze alleen weten te vinden. LinkedIn is hier een uitermate geschikte app voor. Je gebruikte LinkedIn wellicht al voor het leggen van contacten en het bijwerken van je cv, maar de app of mobiele website is óók heel handig voor het bekijken van vacatures en freelance projecten.

LinkedIn is niet alleen handig voor contacten, je vindt er ook interessante projecten.

Tip: meld je aan voor groepen in je vakgebied, en je ziet dagelijks op je telefoon de meest interessante discussies en projecten voorbijkomen. Een andere app is Elance Job Finder Pro (€ 1,79). Deze app, in combinatie met een gratis Elance-account, geeft je toegang tot de (letterlijk) duizenden freelanceklussen die elke dag worden geplaatst. Het uiteindelijke bieden vindt helaas wel plaats op de (mobiele) site, maar de app is handig om snel het aanbod te doorlopen.

LinkedIn

Prijs Gratis

Omvang 58,5 MB

Score 4 / 5

Elance - Job Finder Pro

Prijs € 1,79

Omvang 1,2 MB

Score 4 / 5

Op het grootste freelancersnetwerk ter wereld vind je zeker een klus die bij je past.

Plannen

Op tijd beginnen en de klus afronden moet je zelf doen, maar er zijn wel apps die je kunnen helpen bij het houden van overzicht. Het is belangrijk dat je voor jezelf bijhoudt hoelang je met bepaalde klussen bezig bent, en dat begint al bij het plannen. ZZP Admin is een eenvoudige app, waarin je klussen kunt aanmaken en vervolgens vanaf het begin kunt bijhouden hoeveel tijd en geld je erin steekt. Dat kun je handmatig doen of via een stopwatch. Deze informatie helpt je volgende klussen efficiënter in te plannen. De app 30/30 kun je zien als je persoonlijke coach. Je plant de taken in die je moet doen op een dag, en vervolgens ken je daar een tijd aan toe, telkens 30 minuten.

ZZP Admin is superhandig om je uren en kosten in kaart te brengen.

Zodra je 30 minuten (onafgeleid) hebt gewerkt, ga je 30 minuten iets anders doen, zoals een stukje lopen, je posts bekijken op Facebook, noem maar op, daarna ga je weer 30 minuten aan de slag. Dat klinkt heel inefficiënt, maar in die 30 minuten dat je écht zonder afleiding bezig bent, zul je merken dat je veel meer gedaan krijgt dan in twee uur met afleiding op de achtergrond. De app Sunrise is een goede digitale agenda. Je kunt al je agenda's combineren en afspraken worden in tijdsblokken weergegeven, die je weer verschillende kleuren kunt geven. Zo zie je in één oogopslag hoe je week eruit ziet, hoelang je ergens mee bezig bent en behoren dubbele afspraken tot het verleden.

Wil je efficiënt werken, gebruik dan 30/30 om een goede balans te vinden tussen rust en werk.

Een fijne todo-app is Wunderlist. Niet alleen omdat de interface fijn werkt, strak eruitziet en takenlijsten met andere gebruikers te synchroniseren zijn, maar vooral ook omdat je Wunderlist op alle platformen kunt gebruiken, van iOS en Android tot web-interface. Ideaal als je je lijsten met anderen wilt delen of ze wilt bekijken of aanpassen, terwijl je je telefoon niet bij de hand hebt.

ZZP Admin

Prijs € 3,99

Omvang 2,5 MB

Score 4 / 5

30/30

Prijs Gratis

Omvang 13,7 MB

Score 5 / 5

Sunrise

Prijs Gratis

Omvang 20,6 MB

Score 5 / 5

Sunrise is de perfecte plan-app, omdat je afspraken in blokken worden weergegeven.

Wunderlist

Prijs Gratis

Omvang 62,2 MB

Score 5 / 5

0 Reactie(s) op: Haal als zzp'er alles uit je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.