Altijd op tijd naar bed met de functie Bedtijd in iOS 10

Door: Martin Gijzemijter | 15 september 2016 07:17

How To

Het mag geen geheim heten dat Apple steeds meer bezig is om de iPhone in te zetten als apparaat om mensen fitter en gezonder te maken. Eén van die nieuwe functies in iOS 10 is Bedtijd, een feature die je vertelt hoeveel slaap je nodig hebt en wanneer je naar bed moet.

Bedtijd is een functie die is toegevoegd aan de app Klok, en is bedoeld om je te helpen een beter nachtritme te krijgen. Daar doet de app eigenlijk niet eens zo heel veel bijzonders voor, het laat je vooral zien hoe belabberd je slaapritme op dit moment is, om je vervolgens te helpen daar iets aan te doen. Lees ook: Wat is Raise to Wake in iOS 10 en hoe werkt het?

Bedtijd instellen

Je stelt Bedtijd in door de app Klok te openen en te klikken op het pictogram Bedtijd, onderin in het midden. Vervolgens dien je aan te geven hoe laat je elke dag op wilt staan en op welke dagen je de wekker wilt laten afgaan. Daarna laat je de app weten hoeveel uur slaap je op een dag nodig hebt, en wanneer je eraan herinnerd wilt worden dat het bijna bedtijd is. Ja serieus, je iPhone gaat je vanaf nu vertellen dat het tijd is om onder de wol te kruipen.

Bedtijd gebruiken

Om bedtijd te gebruiken hoef je niet zo heel veel te doen. Wanneer de door jou ingegeven bedtijd is aangebroken, krijg je een notificatie dat het tijd is om naar bed te gaan. Je kunt dan aangeven dat je nog tien minuten nodig hebt (ah toe, nog tien minuutjes) of je kunt aangeven dat je naar bed gaat. Je hoeft je iPhone niet te proberen te foppen, want als je actief blijft op het toestel, weet Bedtijd dat je niet slaapt.

Hetzelfde geldt voor het ontwaken de volgende ochtend: Bedtijd weet precies of je na je alarm bent wakker geworden of dat je nog even door bent gaan tukken. Uiteindelijk zorgt Bedtijd voor een helder overzicht van je slaapritme, met als doel dat je dit langzaam maar zeker aanpast zodat je elke dag rond dezelfde tijd naar bed gaat.

0 Reactie(s) op: Altijd op tijd naar bed met de functie Bedtijd in iOS 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.