3 geheime iPhone-functies die iedereen zou moeten kennen

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 30 juli 2014 11:30

How To

Apple kondigt de meeste opties in iOS uitgebreid aan tijdens de lancering. Toch zijn er opties die Apple helemaal niet noemt. Dit zijn niet echt geheime opties, maar wel opties die verborgen zijn in het menu Toegankelijkheid. Sommige functies kunnen verdraaid handig zijn in het dagelijks gebruik.

Flitser als notificatie

Soms zijn er situaties waarin je geluid op je iPhone echt niet kunt gebruiken, bijvoorbeeld wanneer er vlakbij een kind ligt te slapen. Dan kun je je iPhone natuurlijk instellen op trillen (je kunt zelfs zelf triltonen maken), maar in werkelijkheid is dat vibrerende geluid op een harde ondergrond vaak nog storender dan welke beltoon dan ook. Lees ook: 4 tips om de iPhone-batterij te sparen.

In dat geval is er nog een optie. Navigeer naar Algemeen / Toegankelijkheid en scrol naar het kopje Horen. Daar kun je de optie Led-flits bij melding inschakelen. Wanneer je nu gebeld wordt of een bericht krijgt, zal de flitser gebruikt worden om je daarvan op de hoogte te stellen.

Je kunt je flitser gebruiken als notificatiemiddel.

Begeleide toegang

iPhones zijn niet bedoeld voor kinderen, maar tegelijkertijd wel ideale zoethoudertjes. Gelukkig kun je met de optie Begeleide toegang delen van het aanraakscherm uitschakelen in een app, zodat kinderen alleen kunnen drukken op de door jou bepaalde opties (lees ook 20 tips voor ouderlijk toezicht). Navigeer naar Algemeen / Toegankelijkheid en scrol naar Leren. Druk op Begeleide toegang en schakel deze optie in. Stel een toegangscode in en schakel de optie Activeringsknop in. Wanneer je nu de gewenste app open hebt en drie keer op de Thuisknop drukt, wordt Begeleide toegang gestart.

Teken nu een kader om de gedeelten van het scherm die je in deze app wilt deactiveren en vervolgens op Start. De gedeelten die je hebt omcirkeld, kunnen nu niet meer bediend worden. Druk wederom drie keer op de Thuisknop om Begeleide toegang uit te schakelen.

Met behulp van begeleide toegang kun je delen van het aanraakscherm uitschakelen.

Schakelbediening

Schakelbediening maakt het mogelijk om je iPhone op alternatieve wijze te bedienen. Navigeer naar Algemeen / Toegankelijkheid en druk op Schakelbediening onder Fysiek en Motorisch. Druk nu op Schakelaars en vervolgens op Voeg schakelaar toe. Je kunt nu handelingen aan acties koppelen.

Zo kun je bijvoorbeeld Siri laten starten, door je gezicht naar links te bewegen (de camera registreert dat), het volume van je iPhone verhogen/verlagen door je hoofd naar rechts te bewegen enzovoort. Zodra je Schakelbediening inschakelt, kun je de schakelaars direct gebruiken.

Schakelbediening is heel futuristisch, je iPhone bedienen met hoofdbewegingen.

1 Reactie(s) op: 3 geheime iPhone-functies die iedereen zou moeten kennen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 30 juli 2014 18:26 Anoniem
    Ik vind het mooi dat ook deze verborgen functies eens aangehaald worden want als ik eerlijk ben, hier zijn er aangehaald die ik niet kende.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.