Geen verbinding met WhatsApp mogelijk? Dit kun je doen

Door: chwhynny-overbeeke | 17 juni 2016 07:13

How To

Het kan gebeuren dat je telefoon geen verbinding kan maken met WhatsApp, terwijl er niets aan de hand is met de dienst zelf. Hier laten we zien wat je kunt doen om dit probleem op te lossen.

Wifi

Controleer eerst of je überhaupt een internetverbinding hebt. Het kan namelijk zo zijn dat je wifiverbinding verbroken is, of dat deze automatisch verbroken wordt wanneer je telefoon in de slaapstand komt te staan. Probeer daarom eerst op je telefoon wifi uit te schakelen en opnieuw in te schakelen, of start je telefoon opnieuw op. Kijk ook in de instellingen of je telefoon in de slaapstand de wifiverbinding behoudt. Lees ook: Zo kun je je nummer wijzigen in WhatsApp.

Als het niets te maken lijkt te hebben met de breedbanddienst, kun je proberen je router opnieuw op te starten als je er toegang toe hebt.

Zorg dat je een back-up maakt voordat je de app verwijdert.

Dataverbinding

Kijk ook of mobiele data is ingeschakeld op je telefoon. Als er geen wifinetwerk in de buurt is waarmee je verbinding kunt maken, zal WhatsApp niet werken als mobiele data uit staat of het signaal erg slecht is.

Controleer in de instellingen van je telefoon of WhatsApp op de achtergrond data mag gebruiken. Als WhatsApp wel werkt wanneer je een wifiverbinding hebt maar niet met mobiele data, dan is de kans groot dat je APN-instellingen geen ander verkeer dan webverkeer toestaan. Dit kun je bij je mobiele aanbieder controleren.

Updates

Is er niets mis met je wifi- of dataverbinding? Check dan of er updates beschikbaar zijn voor je besturingssysteem of WhatsApp. Het is mogelijk dat de update het probleem verhelpt. Zo niet, probeer dan de WhatsApp app volledig van je apparaat te verwijderen. Download en installeer WhatsApp vervolgens opnieuw.

Let op: WhatsApp chats worden niet op de servers van WhatsApp bewaard. Je raakt dus als je de app verwijdert je oude conversaties kwijt. Zorg daarom dat je eerst een back-up maakt. Dit kun je doen in de instellingen van de app zelf.

4 Reactie(s) op: Geen verbinding met WhatsApp mogelijk? Dit kun je doen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 17 juni 2016 08:45 Anoniem
  Wanneer whatsapp chats niet op de server bewaard wordt waar kwam dan die data vandaan toen ik op me nieuwe phone whatsapp installeerde……
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 17 juni 2016 08:54 pet73
  wat dacht je van Google Drive
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 17 juni 2016 09:59 Anoniem
  Net als FB mijden als de pest, vroeg of laat keert het gejat van je Privacy zich tegen u.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 juni 2016 08:02 Anoniem
  @gast van 17 juni - 08:45, misschien een sd kaartje gebruikt die ook in je oude telefoon zat? Ook hierop kunnen namelijk automatisch backups worden gemaakt en deze kunnen dan ook automatisch teruggeplaatst worden op een nieuwe telefoon. Normaal komen alleen je groepsgesprekken weer tevoorschijn op een nieuwe telefoon (zonder berichten).
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.