Geen nieuwe iPhone SE in 2017

Door: Daan Doedens | 07 november 2016 09:52

Nieuws

Apple gaat in het jubileumjaar van de iPhone geen kleine versie van de smartphone uitbrengen. De iPhone SE is in maart een jaar op de markt, maar een upgrade zit er voorlopig nog niet in.

Daarmee lijkt Apple zich in het jaar waarin de iPhone zijn tiende verjaardag viert volledig te richten op high-end modellen. Een iPhone 8 ligt in de lijn der verwachting, en de geruchtenmolen begint op gang te raken. Rond de iPhone SE is het angstvallig stil. Lees ook: 6 onmisbare tips voor de Berichten-app in iOS 10.

iPhone SE

De iPhone SE is een goedkope versie van Apple's smartphone. Hij heeft het uiterlijk van de iPhone 5s, de tot eerder dit jaar laatste smartphone in het 4 inch-formaat. Daarna stapte Apple over op grotere schermen om mee te kunnen met de concurrentie van Samsung en andere fabrikanten.

De iPhone SE werd redelijk ontvangen. Het is in principe een telefoon met het uiterlijk van de oudere iPhones, maar binnenin is hij praktisch net zo goed als de iPhone 6, die een half jaar eerder werd uitgebracht. Qua verkoopaantallen deed de kleine iPhone het niet zo goed als zijn grotere broers, maar een mislukking is het zeker niet te noemen.

Het lijkt erop dat de iPhone SE nog even geen opvolger krijgt.

Kwartaalcijfers

Apple's verkoopcijfers kregen in het eerste en tweede kwartaal van vorig jaar een flinke boost door de komst van de iPhone SE. Normaal gesproken brengt Apple in september een nieuwe iPhone uit, maar de SE werd in maart gepresenteerd. Die extra boost blijft dit jaar dus hoogstwaarschijnlijk uit, waardoor de cijfers in de eerste helft van het jaar minder hoog worden dan in 2016.

Het voordeel daarvan is wel dat de nieuwe high-end iPhone, die naar verwachting in september volgend jaar gepresenteerd gaat worden, niet hoeft te concurreren met een goedkopere versie van zichzelf. De iPhone 8, als dat inderdaad de naam gaat worden, zou volgens de eerste geruchten een OLED-scherm krijgen en is mogelijk geheel van glas gemaakt.

0 Reactie(s) op: Geen nieuwe iPhone SE in 2017

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.