Gebruik je toetsenbord als muis in iOS

Door: Martin Gijzemijter | 06 juli 2017 14:08

iOS toetsenbord
How To

Het is je ongetwijfeld wel eens overkomen, je bent een bericht aan het typen in iMessage, en je hebt een tikfout gemaakt die niet door iOS wordt gecorrigeerd. Als je een beetje handig bent kun je het woord selecteren door er tweemaal op te drukken, maar soms wil je niet een heel woord opnieuw typen, alleen een letter verwijderen. Het kan dan verdraaid lastig zijn om de cursor precies op de juiste plek te doen belanden. Maar niet als je je iOS-toetsenbord als muis gebruikt.

Het goede nieuws is dat er een veel nauwkeurige methode is om dat te doen, namelijk door je toetsenbord tijdelijk te veranderen in een muis. Het slechte nieuws is dat deze mogelijkheid alleen beschikbaar is voor mensen die een iPhone hebben met 3D Touch-technologie (dus iPhone 6s of later).

Toetsenbord als muis gebruiken

Met 3D Touch (we balen nog steeds enorm dat Apple de naam Force Touch heeft laten vallen, veel cooler) kun je extra functionaliteiten gebruiken op je iPhone, simpelweg door je vinger wat harder op het aanraakscherm te duwen. Dat biedt je toegang tot extra knoppen en shortcuts, maar in het geval van het toetsenbord geeft het je nog een hele fijne andere extra.

toetsenbord als muis

Wanneer je je aan het typen bent in een app die het toetsenbord van iOS gebruikt, en je houdt je vinger ingedrukt op de getypte tekst, dan verschijnt er een vergrootglas, waarmee je heel precies je ‘muisaanwijzer’ tussen de letters kunt plaatsen die je wilt. Druk je iets harder (3D Touch) en je beweegt vervolgens je vinger, dan kun je vanuit die positie de tekst selecteren die je wilt verwijderen. Dat werkt veel efficiënter dan schuifregelaartjes verslepen om precies de woorden te vangen die je wilt selecteren.

0 Reactie(s) op: Gebruik je toetsenbord als muis in iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.