Hoe verwijder je alle foto's van je iPhone en iPad?

Door: Martin Gijzemijter | 30 april 2015 08:11

How To

De gemiddelde iPhone-gebruiker heeft heel wat foto's op zijn smartphone staan. Daar is niets mis mee, zolang je maar zorgt dat je ze ook ergens anders veilig hebt opgeslagen. Maar als je dat dan hebt gedaan, hoe krijg je die foto's dan van je iPhone af zonder ze één voor één te moeten verwijderen?

Het vervelende antwoord op deze vraag is: als je geen Mac hebt, is er geen mogelijkheid om alle foto's in één keer te verwijderen. Heb je wél een Mac, dan kun je gebruikmaken van de Fotolader. Tenzij je iPhoto hebt geïnstalleerd, zal Fotolader automatisch worden gestart wanneer je de iPhone aan de Mac koppelt. Wanneer je alle foto's hebt gekopieerd naar de harde schijf van je Mac, selecteer je ze allemaal en klik je op de knop Delete (rood rondje met een streep erdoorheen). Alle foto's worden nu van je iPhone verwijderd.

Verwijderen zonder software

En als je geen Fotolader kunt gebruiken, is er dan écht geen andere manier dan de foto's stuk voor stuk te verwijderen? Jawel, je zou je iPhone kunnen resetten, maar dat is wat rigoureus. Er is nog een manier, die ook niet optimaal is, maar wel een stuk sneller dan één voor één. Sinds enige tijd is het in de app Foto's ook mogelijk om de foto's per moment te bekijken in plaats van per album.

Foto's kun je ook per Moment weggooien, dat is sneller dan per foto.

Open de app Foto's en druk onderin op het tabblad Foto's. Wanneer je nu rechtsboven op de knop Selecteer drukt, kun je complete momenten selecteren, in plaats van individuele foto's. Onderin kun je vervolgens op het prullenbakje drukken om alle geselecteerde foto's te verwijderen.

Let op: die foto's komen nog wel in het album Verwijderd terecht, maar dat album kun je gelukkig in één klap weggooien.

1 Reactie(s) op: Hoe verwijder je alle foto's van je iPhone en iPad?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 18 januari 2016 10:02 Lilynew
    Probeer een aantal andere goede mogelijkheden om uw iPhone foto's te verwijderen:http://www.apowersoft.nl/verwijderen-van-fotos-van-iphone.html
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.