Eerste reviews iPhone 6s en 6s Plus zijn binnen!

Door: Jelle Peterse Jelle Peterse | 23 september 2015 08:52

iPhone

Amerikaanse media hebben hun handen al weten te leggen op de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus, en de eerste reviews stromen binnen. Wij zetten de opvallendste conclusies voor je op een rij. Houd MacWorld.nl in de gaten voor de volledige review, welke verschijnt zodra we zelf over de nieuwe Apple-toestellen beschikken.

Alle nieuwe iPhones zijn wereldwijd uitverkocht en het lijkt erop dat de iPhone 6s en 6s Plus het verkooprecord van de iPhone 6 en 6 Plus gaan verbreken. De presentatie van Apple heeft hoge verwachtingen geschept. Gaan de nieuwe iPhones deze verwachtingen waarmaken?

3D Touch gaat alles veranderen

The Verge schreef één van de meest positieve reviews over de nieuwe iPhone. "Als het Apple's taak is om gebruikers elk jaar genoeg redenen te geven om te upgraden, is dat ze dit jaar zeker weer gelukt." Ondanks dat ze toegeven dat de iPhone nog steeds aan de prijzige kant is, en dat de 6s (net als zijn voorganger) niet de mooiste smartphone is, prijzen ze 3D Touch vanwege de invloed die het gaat hebben op hoe we om zullen gaan met schermen in de toekomst. Het wordt net zo belangrijk als pinch and zoom, vindt de website. Ze noemen het "the best version ever of the best smartphone on the market."

3D Touch op de iPhone 6s.

iPhone 6s is sterker en sneller

Mashable wist een iPhone 6s Plus te bemachtigen en noemde het een "performance beast", mede door de nieuwe A9-chip en het nieuwe sterkere aluminium dat voor de behuizing is gebruikt. Ook waren ze onder de indruk van de nieuwe camera. De 6s Plus wint het gemakkelijk van andere smartphones met genoeg licht. Wel vragen ze zich - in tegenstelling tot The Verge - af of de nieuwe camera (met de mogelijkheid om 4K video te schieten) en 3D Touch genoeg is om consumenten over te halen een 6s (Plus) te kopen. Ze gaven wel toe niet meer zonder 3D Touch te kunnen nu ze het eenmaal gebruikt hadden.

De nieuwe iPhone 6s en 6s plus schieten 4K video

4K video's schieten met de iPhone 6s

TechCrunch is het eens met de meeste anderen. Ze vinden de camera geweldig, en prijzen de A9 processor; om zijn mogelijkheid om 4K video in te zoomen en omdat het gebruiken van de telefoon in het algemeen zo soepel gaat. Ook zijn ze fan van 3D Touch. Ze vinden de vergelijking met de rechtermuisknop die anderen maakten geen goede vergelijking, omdat een rechtermuisknop meer (ingewikkelde) opties toont, en 3D Touch juist het tegenovergestelde doet. Als laatste viel het ze op dat de update die Touch ID kreeg, de vingerafdrukscanner razendsnel maakt.

De iPhone 6s en 6s Plus zijn vanaf vrijdag 25 september 2015 te koop in Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Nieuw-Zeeland, Puerto Rico, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Vanaf dan zullen meer reviews naar buiten komen. Verwacht wordt dat in de weken daarna ook Nederland zal worden aangedaan door de nieuwe Apple-smartphones, en je zal dan uiteraard bij MacWorld een uitgebreide review kunnen verwachten.

0 Reactie(s) op: Eerste reviews iPhone 6s en 6s Plus zijn binnen!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.