Eerste HomeKit-apparaten op de markt

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 03 juni 2015 11:17

iPhone

Volgende week zullen we op de WWDC waarschijnlijk meer gaan horen over HomeKit, maar deze week verschijnen de eerste apparaten voor het thuisplatform van Apple op de markt. Vijf bedrijven hebben inmiddels de goedkeuring van Apple gekregen.

Apple zal volgende week waarschijnlijk meer vertellen over HomeKit, maar deze week verschijnen de eerste HomeKit-apparaten al op de markt. De fabrikanten Insteon, iHome, Lutron, Elgato en Ecobee hebben de goedkeuring van Apple gekregen en hun apparaten zijn inmiddels beschikbaar om te worden gekocht of besteld. Van het besturen van de lampen tot het regelen van de temperatuur, de HomeKit-apparaten regelen eigenlijk alles in huis. De Eve Door & Window van Elgato houdt zelfs voor je in de gaten of je ramen en deuren open of dicht zijn en de Eve Room meet hoe de luchtkwaliteit en temperatuur in huis is.

Wat is HomeKit van Apple?

HomeKit is het thuisplatform van Apple waarmee slimme apparaten in huis aan elkaar kunnen worden gekoppeld via internet. De apparaten zijn dan te besturen via de iPhone of iPad door opdrachten te geven met iOS en Siri. De opdrachten worden draadloos uitgevoerd en de apparaten kunnen ook notificaties sturen naar je Apple-device. Op dit moment werken veel slimme apparaten nog met een eigen app maar door HomeKit kunnen de apparaten met elkaar worden verbonden en kunnen ze gaan samenwerken. Als de zon schijnt kun je de zonneschermen omlaag laten gaan, de lichten uit doen en de airco aanzetten, en dat vanuit je luie stoel. Met HomeKit wordt het allemaal nóg makkelijker.

De bovengenoemde apparaten zijn inmiddels te bestellen maar hebben wel een aardige levertijd, terwijl een aantal apparaten zelfs nog beschikbaar moeten worden voor pre-orders. Wellicht dat we de komende maanden een review van één of meerdere van deze apparaten met jullie delen.

0 Reactie(s) op: Eerste HomeKit-apparaten op de markt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.