Een slimme cover voor je smartphone

Door: smartphonehoesjes-nl | 17 november 2015 16:34

Blog

Dat smartphones steeds slimmer worden behoeft geen uitleg. Dagelijks staan kranten en websites vol met de laatste ontwikkelingen. Behalve ontwikkelingen aan de kant van de smartphone zelf, gebeurt er ook heel wat aan de kant van accessoires zoals het telefoonhoesje.

De effen hoesjes en zakelijke lederen booktypes zijn we allang voorbij gestreefd. Waar de smartphones volop ontwikkelen op het gebied van vingerprintscanners, hartslagmeters en huidsensoren zijn de hoesjesfabrikanten aan de slag gegaan met 3D-printers, lasers, de meest onverwoestbare materialen en andere nieuwe technologieën. Een unieke look voor je kostbare gadget of juist nét dat beetje extra bescherming: in een oogwenk pas je je cover aan op jouw wensen en behoefte. We hebben op vier verschillende gebieden de leukste ontwikkelingen voor je verzameld.

High tech

De meest interessante ontwikkelingen zijn natuurlijk die op technologisch gebied. Iedereen is wel bekend met de flipcovers van Samsung met ingebouwde chip of de Dotview-covers van HTC. De laatste komt met een app die slim samenwerkt met het hoesje. Ook Apple-gebruikers kunnen hun hart ophalen: voor de iPhone wordt er volop gewerkt aan een modulaire phonecover en een hardcase met een E-Ink scherm op de achterzijde. Beide zijn op hun eigen manier volledig aan je eigen wensen aan te passen.

Deze extra functies vragen het nodige van de accu van je smartphone. Ook hiervoor is een oplossing bedacht met draadloos (of QI-) laden. Deze techniek is steeds vaker standaard terug te vinden in smartphones en accessoires. Beschikt jouw toestel niet over deze functie? Door middel van een receiver die achter de kunststof batterijklep van je smartphone wordt geplaatst, is vrijwel elk toestel draadloos te voorzien van een extra dosis energie. Een alternatief voor iPhones die vrijwel niet te openen zijn aan de achterkant, is een hoesje met een ingebouwde QI-receiver, een batterycase met accu, een powerbank of een hoesje met een ingebouwde zonnecel.

Multifunctioneel

Ontzettend handig: een hardcase met ingebouwde standaard of alle onderdelen van een Zwitsers zakmes. Eerlijk gezegd hebben we dit inmiddels al een beetje gezien. Als je echt origineel voor de dag wilt komen en indruk wilt maken op je vrienden, ga dan voor een uniek hoesje van onverwoestbaar titanium, een hoesje met een krachtige speaker of ingebouwde projector. Voor de dames: een hoesje met spiegel of ingebouwde parfumverstuiver.

Op crowdfunding-websites zoals Kickstarter komen de meest creatieve ideeën langs. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hoesje met een mini-fotoprinter van Pryntcases? Nadeel is vaak wel dat je enige tijd moet wachten en de prijzen behoorlijk kunnen oplopen. Tikje ongeduldig? Dan bestel je binnen de grenzen eenvoudig een hoesje met een fotoframe of een Bluetooth fotoprinter op zakformaat.

Schadevrij

Een van de belangrijkste functies van een telefoonhoesje is en blijft bescherming. Een goed hoesje geeft je de vrijheid en het vertrouwen om volop gebruik te maken van de vele functies van je smartphone.

Zeker als je net een nieuwe smartphone hebt aangeschaft, wil uiteraard niets dan het beste. Heb jij bijvoorbeeld net een gloednieuwe Motorola Moto E 2015? Ga dan voor de beste bescherming met een Moto E 2015 hoesje van een Amerikaans merk als Otterbox of Lifeproof. Deze zijn uitvoerig getest en sommige modellen zijn zelfs gekeurd en in gebruik door het Amerikaanse leger (Lees: tank-proof en waterdicht). Combineer je hoesje met een glazen screenprotector voor ultieme bescherming rondom. Ook tijdens het sporten staat bescherming van je telefoon voorop: hiervoor zijn speciale sportbanden verkrijgbaar met LED-verlichting, headphones met oplichtende snoeren of glow-in-the- dark hoesjes waarbij ook je eigen veiligheid wordt gewaarborgd als het buiten donker is. Even opladen onder een lamp, en je bent klaar voor vertrek.

Persoonlijke touch

Hoesjes met een zelfgekozen foto? Kan leuker. Stickers voor op je smartphone? Op de lijmresten na, een tijdelijke oplossing. De echte gadgetfreak zoekt een persoonlijke én unieke look voor zijn smartphone. Lasers en 3D printers: dat klinkt beter! Diverse websites bieden de mogelijkheid om volledig naar eigen ontwerp een hoesje te laten maken met behulp van 3D-printers of door middel van een laser in een houten hoesje. Ook dit soort producten komen vaak van ver en worden op maat gemaakt: het duurt dus even en het kost wat, maar dan heb je wel een uniek product in handen.

Is jouw huidige hoesje ook aan een update toe of heb je nog geen exemplaar in je bezit? Ga dan na in welke omstandigheden jouw smartphone zich het meest verkeert en zorg voor de beste bescherming en de juiste uitstraling. Of je je kostbare Sony Xperia Z5 nou voorziet van een eenvoudig Xperia hoesje met pasruimte voor dagelijks gemak of indruk wilt maken met je gloednieuwe iPhone 6 tijdens een borrel door deze te voorzien van een iPhone hoesje met flesopener (proost!): ga voor wat bij jou en je smartphone past.

Dit artikel is gepubliceerd in opdracht van en geschreven door Smartphonehoesjes.nl. De redactie is niet verantwoordelijk voor de totstandkoming van dit artikel.

0 Reactie(s) op: Een slimme cover voor je smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.