Een iPhone 8 scoren wordt héél moeilijk

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 08 september 2017 09:57

Nieuws

Over een paar dagen klimt Tim Cook eindelijk op het podium van de gloednieuwe Apple Campus om wellicht de meest begeerde iPhone tot nu te lanceren: de iPhone 8 (ook wel de iPhone X of iPhone Edition genoemd). Die begeerte zou echter wel eens hele grote vormen aan kunnen gaan nemen, want het bemachtigen van die iPhone schijnt op korte termijn geen makkelijke taak te worden.

De komst van de iPhone 8 betekent veel verandering voor Apple, omdat het bedrijf voor het eerst overstapt naar een OLED display. Zo’n display is nodig omdat het nieuwe display vrijwel de gehele voorkant van het toestel beslaat, maar er geen ruimte is voor een grotere batterij. OLED displays zijn zuiniger, en op die manier kan Apple compenseren.

Leveringsproblemen

De overstap naar dit display blijkt echter voor de nodige problemen te zorgen. Ten eerste heeft Apple op het laatste moment de nieuwe Touch ID-sensor de nek om moeten draaien omdat de technologie niet op tijd gereed was. Volgens The Wall Street Journal heeft Apple echter ook de grootste moeite om op tijd aan voldoende displays te komen, die overigens ironisch genoeg worden geleverd door concurrent Samsung. Problemen met de levering én de fabricage hebben naar verluid voor een vertraging gezorgd van maar liefst een maand, hetgeen zou betekenen dat we de iPhone 8 op z’n vroegst in oktober in onze handen kunnen houden. Hoewel Apple z’n toestellen tegenwoordig vrijwel altijd wereldwijd lanceert, is de kans aanwezig dat we ditmaal in Nederland langer zullen moeten wachten op het toestel, omdat Apple logischerwijs eerst de Amerikaanse markt wil bedienen.

Prijzig

Wie wél het nieuwe toestel weet te bemachtigen moet daar overigens diep voor in de buidel tasten. Waar Apple namelijk zo’n 40 tot 50 dollar betaalde voor een LCD-display in het toestel, moet het voor de OLED displays van Samsung maar liefst het drievoudige betalen. De prijs van de nieuwe iPhone wordt in Nederland naar verluidt dan ook meer dan 1200 euro.

0 Reactie(s) op: Een iPhone 8 scoren wordt héél moeilijk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.