Duplicaten uit je contacten verwijderen met FullContact

Door: Chwhynny Overbeeke | 21 juli 2015 08:02

How To

Als je veel verschillende apparaten en diensten gebruikt, is de kans groot dat er overlappende contacten worden aangemaakt - door jezelf of automatisch door de dienst die je gebruikt. Zou het niet fijn zijn als je deze duplicaten zou kunnen opschonen?

Gelukkig is er FullContact, een adresboek-app voor iOS waarmee je een compleet overzicht krijgt van alle contacten op je iPhone, iPad, sociale media en Google. Lees ook: Zo verberg je recente contacten op de iPhone.

FullContact bestond al eerder als webdienst die social media-accounts met je Gmail kon linken om ze op te schonen door duplicaten samen te voegen, foto's toe te voegen en dergelijke. Verder was er ook al een aparte FullContact visitekaartjeslezer voor iOS en Android, waarmee je snel contacten kon opslaan. Sinds begin dit jaar biedt de vernieuwde iOS-app al deze functies op één plek op je iPhone.

Nadat je FullContact voor iOS gedownload en geïnstalleerd hebt, moet je bij de dienst een account aanmaken. Dit kan direct vanaf je iOS apparaat of via het internet. Vervolgens moet je FullContact toestemming geven om je contacten te indexeren. Dit kan een tijdje duren als je er veel hebt. Na het indexeren zal de dienst al je contacten naar de FullContact-app synchroniseren en de duplicaten opschonen. Tevens wordt de opmaak van je contacten consistent gemaakt, zodat alles er netjes uitziet.

Gratis versie versus Premium-abonnement

Je kunt de app gratis gebruiken of een Premium-abonnement nemen voor 9,99 Amerikaanse dollar per maand of 99,99 dollar per jaar.

De gratis versie synchroniseert maximaal 5000 contacten en houdt dagelijks wijzigingen bij in een Activity Log. De informatie in duplicaten wordt automatisch samengevoegd, zodat er per contactpersoon nog maar één enkel item overblijft met daarin de informatie uit alle duplicaten. Als er iets fout is gegaan kun je in de Activity Log wijzigingen handmatig aanpassen en samenvoegingen of verwijderingen ongedaan maken.

Je kunt tags en notities aan je contacten toevoegen om ze te groeperen, zodat je iemand sneller kunt terugvinden.

Bovendien kun je nieuwe contacten toevoegen door met je iPhone een foto van een visitekaartje te maken. De eerste tien scans zijn gratis, daarna moet je een Premium-abonnement nemen of credits voor extra scans kopen.

Je contacten en groepen worden dagelijks met je Google account gesynchroniseerd en elke maand wordt er automatisch naar nieuwe openbare informatie over contacten gezocht. Deze gegevens - waaronder foto's en status updates op sociale media zoals Facebook, Twitter en Instagram - worden aan hun bijbehorende contact items toegevoegd. Op die manier weet je altijd precies met wie je aan het communiceren bent.

Als je op een contact item drukt, kun je de persoon meteen opbellen, e-mailen of zijn/haar sociale media accounts bekijken.

Alle veranderingen die waar dan ook worden aangebracht kun je terugzien in Gmail, de FullContact-app, de web versie van FullContact en de contacten op je iOS-apparaten.

FullContact in actie in Gmail.

Met een Premium abonnement kun je 25.000 contacten en groepen synchroniseren met maximaal drie Google-accounts, en wordt er dagelijks naar nieuwe openbare informatie gezocht in plaats van één keer per maand. Wijzigingen binnen Google worden elke 20 minuten geüpdatet in plaats van één keer per dag.

Tenzij je één of meer van deze extra functies echt nodig hebt, is de gratis versie meer dan voldoende.

Voor gevorderde gebruikers: Als je nog meer uit FullContact wilt halen, kun je Zapier gebruiken om de dienst te linken aan andere apps zoals Evernote, Google Docs, LinkedIn, Dropbox en MailChimp.

0 Reacties op: Duplicaten uit je contacten verwijderen met FullContact

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.