Draadloos je iPhone opladen weer een stapje dichterbij

Door: Daan Doedens | 13 februari 2017 17:15

Nieuws

Of de eerstvolgende iPhone het al gaat kunnen ligt niet in de lijn der verwachting, maar het draadloos opladen van je iPhone lijkt dichterbij te komen. Apple heeft zich namelijk bij een groep bedrijven, het Wireless Power Consortium, gevoegd die zich inzetten de techniek breed beschikbaar te maken.

Nu zegt dat in principe nog helemaal niets. We moeten ook zeker niet verwachten dat je de iPhone 8, die in september uitkomt, kunt opladen door hem alleen maar op je nachtkastje te leggen. Maar het begin is er, en hoe meer grote bedrijven zulke groepen gaan steunen, des te sneller de techniek volwassen wordt. Lees ook:Apple levert nieuwe iPhone zonder koptelefoonadapter.

Apple Watch

Het is ook niet de eerste keer dat Apple de techniek bekijkt. Apple maakt er allang gebruik van, en wel in de Apple Watch. Sterker nog: in de Watch wordt grotendeels dezelfde techniek gebruikt als die andere bedrijven vaak gebruikten, het zogeheten Qi.

Draadloos opladen? Apple weet allang hoe het moet.

Apple zou Apple niet zijn als het niet zijn eigen opladers zou maken die alleen met Apple Watches werken, maar de keuze voor de Qi-techniek is duidelijk. En dat is meteen het goede nieuws: ook de groep bedrijven waar Apple zich nu bij aansluit ontwikkelen een versie van de Qi-standaard.

iPhone 8

De kennis is dus in huis, de wil is er nu ook. We zullen vast nog even moeten afwachten tot je ook de laatste kabel voorgoed uit je iPhone kunt trekken, maar het is een begin. Tot die tijd zullen er in de iPhone 8 ook voldoende verbeteringen komen. Een duur grapje wordt het daardoor overigens wel.

0 Reactie(s) op: Draadloos je iPhone opladen weer een stapje dichterbij

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.