Dit zijn de beste widgets voor je iPhone

Door: Justin Doornekamp | 14 mei 2021 09:09

Widgets in iOS 14 en iPadOS 14
Review

Met de komst van iOS 14 kregen iPhone-gebruikers toegang tot vele nieuwe, handige widgets. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij zetten enkele widgets voor je op een rijtje, die zeker niet mogen ontbreken op je iPhone.

Slim stapelen

Slim stapelen werd door Apple zelf ontwikkeld en kun je misschien wel zien als de widgets der widgets: relevante widgets worden voor jou uitgezocht op basis van het moment van de dag, al kun je ze ook zelf uitzoeken als je dat wilt. Slim stapelen is de ideale optie om meerdere widgets op het hoofdscherm te krijgen.

Ook op de iPad zijn de widgets nieuwe stijl bruikbaar, maar alleen op de widgetbalk.

IMDB

Kijk je graag naar films en series dan is IMDB dé plek om op de hoogte te blijven van populaire films en series. Met de widget van IMDB zie je direct het laatste showbizznieuws of creëer je een zoekbalk waarmee je snel films, series of acteurs kunt opzoeken. 

Siri-suggesties

Heb je eigenlijk geen idee welke widgets je op je scherm wilt? Laat Siri het dan voor je bepalen, op basis van je gebruikspatronen. Stuur vanuit deze widget direct een berichtje naar je favoriete WhatsApp-contacten of surf naar vaak bezochte websites.    

Google Agenda

Als je je agenda-app niet af en toe even opent, dan kan het gebeuren dat je een afspraak mist. Handig is dan de Google Agenda-widget. Wat zijn de eerste afspraken in je agenda? Je ziet het meteen als je de widget toevoegt aan het beginscherm van je iPhone

Widgets toevoegen

Wil je widgets toevoegen, maar weet je niet hoe dat werkt? Gelukkig is het heel simpel. Ga naar het beginscherm van je iPhone en druk net zo lang op een willekeurige app totdat alle apps op je scherm beginnen te wiebelen. Vervolgens zie je linksboven in het scherm een plusje en als je daarop klikt dan kom je in het widgetsmenu terecht. Hier kun je op zoek gaan naar widgets die jij interessant vindt. Wil je meer weten over de nieuwe (en oude) widgets in iOS 14, sla dan dit artikel er eens op na. 

En zo verwijder je een ongewenste widget helemaal.

Spotify

De widget van Spotify biedt een overzicht van je laatst afgespeelde albums, nummers, podcasts of afspeellijsten. Door op een van de vier icoontjes te tikken, kom je in de desbetreffende afspeellijst terecht en je kunt direct starten met het luisteren van muziek. De widget is verder vrij beperkt: je kunt niet even nummers skippen of pauzeren.

Gmail

Wil je in een handomdraai e-mails zoeken en opstellen? Dan moet je de widget van Gmail hebben. Via de tool kun je eveneens zien of je nieuwe mails hebt binnengekregen. Dit is handig als je geen pushberichten voor de Gmail-app wilt aanzetten, maar toch op de hoogte wilt blijven van wat er binnenkomt.   

0 Reactie(s) op: Dit zijn de beste widgets voor je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.