Dit zijn de beste apps van mei 2019

Door: Redactie Computer!Totaal | 08 mei 2019 08:40

iPhone XR
Review

Computer!Totaal zet elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van mei.

Wil je nog meer inzicht in wat je allemaal op je smartphone doet, dan kun je de app ActionDash installeren. Je leest hoeveel meldingen apps je hebben gegeven gedurende de week en kunt precies zien wanneer deze meldingen waren. Ook kun je zien hoe vaak en wanneer je een bepaalde app hebt geopend en hoelang de app vervolgens actief was. Met de premium-versie heb je toegang tot nog meer data.

Gbox – Toolkit for Instagram

iOS
Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)
9
Score
90
Score: 90

Instagram is leuk, maar de app biedt niet heel veel mogelijkheden om afbeeldingen in collages te plaatsen, creatieve lettertypes of glitch-effecten toe te voegen en berichten van anderen te re-posten. Met Gbox heb je een complete toolbox voor Instagram tot je beschikking. Je kunt ook gemakkelijk een collage maken van je beste negen foto’s van de afgelopen tijd. Gbox kijkt welke berichten de meeste interactie hadden en welke de meeste vind-ik-leuks hebben gekregen, deze collage kun je uiteraard ook meteen op je profiel plaatsen. 

Too Good To Go

iOS
Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)
9
Score
90
Score: 90

Voedsel weggooien is natuurlijk zonde! Om voedselverspilling tegen te gaan, bieden steeds meer winkels, bakkerijen en restaurants eten aan voor een prikkie. Dit zijn gerechten of producten die anders weggegooid zouden worden. Als consument kun je zien welke winkels in de buurt nog leftovers hebben, je herkent ze aan de groene stip. Tik erop om te zien wat ze nog precies over hebben. Je koopt het product via PayPal of je creditcard en haalt het dan af tijdens de openingstijden van de winkel of het restaurant. Vooralsnog is het aanbod in de grote steden een stuk uitgebreider dan elders.

Grammarly Keyboard

iOS
Prijs: Gratis
7
Score
70
Score: 70

Grammarly is een toetsenbord dat je aan je systeem moet toevoegen. Selecteer Grammarly als standaardtoetsenbord en in een app typ je nu grammaticaal correct. Tenminste, als Engels je voertaal is. De app is namelijk alleen beschikbaar in het Engels. Dat is jammer, want het is een erg goede manier om foutloos te typen en het werkt eerlijk gezegd beter dan de ingebouwde toetsenborden van Apple of Google. Je kunt in de instellingen nog wel kiezen of je Amerikaans, Canadees, Brits of Australisch Engels als taal wilt hebben.

TikTok

iOS
Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)
9
Score
90
Score: 90

TikTok is de nieuwe socialmedia-rage. Met de app neem je korte video’s op, vergelijkbaar met wat je met Vine kon doen – voordat het door Twitter werd overgenomen en in de vergetelheid raakte. Het moederbedrijf van TikTok nam concurrent Musical.ly over en sinds een jaar zijn de twee diensten geïntegreerd en goed voor zo’n 500 miljoen gebruikers wereldwijd. Het leuke van TikTok is dat je achtergrondmuziek kunt gebruiken voor je video’s en dit gemakkelijk langzamer of sneller kunt laten afspelen. 

Kwit

iOS
Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)
7
Score
70
Score: 70

Niet gelukt om na de jaarwisseling te stoppen met roken? Installeer dan de app Kwit. Met deze app heb je een stok achter de deur. Als grootste motivator geeft de app je aan hoeveel geld je elke dag bespaart door niet meer te roken. Hiervoor moet je aan het begin aangeven hoeveel sigaretten je per dag rookt en hoeveel een pakje sigaretten van je favoriete merk kost. Een nadeel is dat de Nederlandse vertalingen vrij slecht zijn, maar in het dagelijkse gebruik is dit snel vergeven.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de beste apps van mei 2019

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.