Dit mankeert er aan iOS 13

Door: Justin Doornekamp | 29 september 2019 17:27

iPhone 11
Blog

Eerder deze maand bracht Apple een nieuwe versie uit van zijn mobiele besturingssysteem, iOS 13. Sindsdien kwamen er veel klachten van gebruikers binnen. Wat mankeert er aan het nieuwe besturingssysteem en wat kun je eraan doen?

iOS 13 bevat veel verbeteringen. Zo is er nu een systeemwijde donkere modus, laadt je iPhone of iPad slimmer op en toont het standaard iOS-toetsenbord Nederlandse suggesties voor woorden die je aan het typen bent. Bovendien kun je nu kwijtgeraakte of gestolen Apple-apparaten lokaliseren als ze offline zijn.

Dit zijn allemaal erg handige functies, maar niet iedereen is tevreden over iOS 13. Er worden nu al veel kleine, maar frequente problemen gemeld met het besturingssysteem.

Zo zou de Berichten-app niet altijd naar behoren werken en krijgen sommige gebruikers een zwart scherm als zij de Camera-app openen. Bovendien crashen er om de haverklap diverse apps, waaronder apps die Apple zelf heeft ontwikkeld. Ook ondervinden diverse iPhone-gebruikers connectiviteitsproblemen met hun Bluetooth-accessoires.

iphone 11 pro

Accu sneller leeg

Hoewel Apple zelf zegt dat iOS 13 de batterij van (oudere) telefoons niet sneller leeg trekt, zijn er wel degelijk gebruikers die melden dat de accu van hun iPhone na installatie van het nieuwe besturingssysteem sneller leeg is.

Beveiligingsproblemen

Ook werd de beveiliging van het systeem al omzeild, waardoor zonder pincode in de contactenlijst van een iPhone kan worden gekeken. Door tijdens een FaceTime-gesprek aan Siri te vragen om toegang tot de contactenlijst, kan de kwetsbaarheid misbruikt worden. Zelfs als het toestel op slot zit, geeft iOS 13 toch toegang tot alle gegevens in het adresboek van gebruikers, zo ontdekte hacker Jose Rodriguez.

Apple heeft toegegeven dat er de nodige bugs te vinden zijn in iOS 13. Mogelijk is dit de reden dat de iOS 13.1 update, die aanvankelijk gepland stond voor 30 september, nu versneld is uitgebracht. Door deze update te downloaden, zul je waarschijnlijk een stuk minder last hebben van de kinderziektes.

0 Reactie(s) op: Dit mankeert er aan iOS 13

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.