Dit kunnen we verwachten van de iPhone 13

Door: Justin Doornekamp | 28 maart 2021 09:26

Apple iPhone 12 Mini
Nieuws

De doorgaans goed ingevoerde Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft in een rapport wat interessante details bekendgemaakt over de aankomende iPhone 13. Hoewel we volgens de analist geen wereldschokkende nieuwe functies hoeven te verwachten, gaat Apple vermoedelijk wel enkele zeer gewenste updates doorvoeren aan de nieuwe telefoon. 

Volgens 9to5Mac, dat inzicht kreeg in het rapport van Ming-Chi Kuo, zal de iPhone 13, net als de iPhone 12, in vier formaten worden uitgebracht. Verwacht dus opnieuw toestellen met schermen van 5,4 tot 6,7 inch.

Kuo bevestigde bovendien zijn eerdere vermoedens dat de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max een LG OLED-scherm krijgen met LPTO, wat staat voor low-temperature polycrystalline oxide. Het grote voordeel hiervan is dat het scherm minder energie verbruikt, dankzij het efficiënter aan- en uitschakelen van pixels op een scherm.

ProMotion zorgt bovendien voor een variabele verversingssnelheid tot 120 Hz. De twee Pro-modellen krijgen waarschijnlijk ook een aangepaste versie van de ultragroothoeklens met een diafragma van f/1.8 en autofocus. De huidige iPhone-modellen hebben een diafragma van f/2.4. 

Snapdragon X60 

De analist verwacht verder een smallere ‘notch’ of inkeping bovenaan het scherm (waar je de telefoonspeaker vindt) en een grotere accu, die de telefoons iets zwaarder zullen maken dan je gewend bent. Ook vinden we in de iPhone 13 een Snapdragon X60 modem van Qualcomm, tegenover de X55 in de huidige toestellen. Inmiddels heeft Qualcomm overigens ook al de Snapdragon X65 gepresenteerd, het eerste modem ter wereld dat internetsnelheden van 10 GB per seconde aankan. De chip heeft bovendien een beter bereik voor een stabieler signaal en zou energiezuiniger zijn. Dit modem zullen we vermoedelijk echter pas in de iPhone 14 terugzien. Het X60-modem in de iPhone 13 kan met 7.6 GB per seconde overweg. 

USB-C en Touch ID

Eerder waren er ook geruchten dat de iPhone 13 niet langer een Lightning-aansluiting zal hebben, maar een usb-c-aansluiting. Bovendien zou Touch ID een retour maken, net als op de laatste iPads, waaronder de 2020 iPad Air. Kuo heeft echter geen aanwijzingen gevonden dat de iPhone 13 een usb-c-aansluiting en een Touch ID-knop krijgt.

Volgens de analist wil Apple zich weer houden aan het reguliere tijdspad waarin het zijn iPhone doorgaans uitbrengt. Dit betekent dat we de iPhone 13 in september kunnen verwachten. Vanwege verstoringen als gevolg van de coronacrisis, bracht Apple de iPhone 12 afgelopen jaar pas op 23 oktober uit. 

0 Reactie(s) op: Dit kunnen we verwachten van de iPhone 13

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.